x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mircea Geoană, la CNN: Moralul Rusiei este foarte, foarte scăzut. Ucraina și-a apărat eroic libertatea. Ucraina ne apără interesele

Mircea Geoană, la CNN: Moralul Rusiei este foarte, foarte scăzut. Ucraina și-a apărat eroic libertatea. Ucraina ne apără interesele

de Redacția Jurnalul    |    13 Mai 2023   •   09:41
Mircea Geoană, la CNN: Moralul Rusiei este foarte, foarte scăzut. Ucraina și-a apărat eroic libertatea. Ucraina ne apără interesele
Sursa foto: Captura video

Mircea Geoană, Secretarul General Adjunct al NATO, a fost invitatul special al lui Wolf Blitzer, la  The Situation Room: "Locul Ucrainei este cu noi, în Europa civilizată"

Mircea Geoană a comentat pe larg războiul din Ucraina:

"Este clar că sprijinul tuturor aliaților și mulțumesc Statelor Unite pentru sprijinul militar și economic oferit Ucrainei, dotarea militară a Ucrainei și pregătirea pe care o fac cu echipamente foarte sofisticate de tip NATO sunt, desigur, o preocupare pentru Rusia. Pentru că Rusia are cantitate. Și ar trebui să fie luată în calcul pentru că acumulează o cantitate mare de trupe și nu prea contează pierderile pe care le au, iar Ucraina a avansat arme occidentale sofisticate. Bineînțeles, pentru Rusia, acesta este un motiv de îngrijorare. Am mare încredere în sistemul de rachete Patriot și, de asemenea, viteza fantastică și agilitatea, ingeniozitatea ucrainenilor care învață să folosească aceste lucruri.

A fost foarte impresionant cum au învățat ucrainenii să le folosească.  Băieții noștri îi antrenează în America, în Europa, peste tot, și sunt foarte impresionați de viteza cu care ei învață."

Putem asista la progrese importante ale Ucrainei

"Situația pe frontul din Ucraina este foarte fluidă. Putem asista la progrese semnificative în zonă din partea ucrainenilor.  Ei au capacitatea de a lansa o astfel de ofensivă. Ei  mobilizează trupe, echipamente, comandă și control. Dar ei sunt preocupați și de faptul că Rusia este acolo cu sute de kilometri de trei linii de apărare. Au încă cantitate. Ucraina are calitate. Așa că știm că Ucraina are capacitatea de a lansa o ofensivă, dar să fim atenți și sinceri când spunem că Rusia va prezenta o rezistență foarte acerbă în prima linie.

Este important și trebuie să spun că singura diferență uriașă dintre Ucraina și Rusia în ceea ce privește trupele este nivelul de moral.

Ucrainenii luptă pentru pământul lor. Ei fac o treabă superbă și eroică și vedeți asta în modul în care își apără libertatea. Moralul Rusiei este foarte, foarte scăzut."

Ucraina merită și aparține Europei civilizate. Ucraina și-a apărat eroic libertatea.

"De asemenea, Ucraina ne apără interesele. Nu pot spune în ce împrejurări s-ar întâmpla partea instituțională a integrării în vest, dar știu că locul pe care îl are Ucraina este cu noi în Europa civilizată, face parte din familia democrațiilor. Au câștigat acest loc. Îl merită. Și știu că într-o zi o vor face."

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: nato razboi ucraina nato