x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Miron Mitrea, audiat la DNA

Miron Mitrea, audiat la DNA

06 Oct 2011   •   07:45
Miron Mitrea, audiat la DNA

Miron Mitrea a venit, in aceasta dimineata la Directia Nationala Anticoruptie, fiind citat in dosarul in care este cercetat pentru coruptie. El este acuzat de procurori ca in timpul mandatului de ministru ar fi primit mita sub forma unor lucrari de constructii realizate la casa soacrei sale.

Curtea Suprema a intors acest dosar al lui Mitrea la DNA, motivand ca fostului ministru i-a fost incalcat dreptul la aparare.

La intrarea in sediul DNA, Miron Mitrea a declarat ca a fost chemat de procurori in acest dosar, aratand ca va face mai multe declaratii la iesire.

Mitrea a fost trimis in judecata, pe 5 martie 2009, de procurorii anticoruptie, pentru ca ar fi primit, de la Irina Paula Jianu, foloase necuvenite. In schimbul numirii si mentinerii acesteia in functia de inspector sef adjunct al Inspectoratului de stat in constructii , suma reprezentand contravaloarea lucrarilor la casa mamei senatorului.

Dosarul senatorului Miron Mitrea a fost initial trimis in judecata la instanta suprema. In 16 mai 2011, un complet de cinci judecatori a decis restituirea la Directia Nationala Anticoruptie a dosarului, pentru completarea urmaririi penale.

×