x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator A doua misiune de evacuare a cetățenilor ucraineni din Israel. 155 de persoane au aterizat la Cluj

A doua misiune de evacuare a cetățenilor ucraineni din Israel. 155 de persoane au aterizat la Cluj

de Redacția Jurnalul    |    16 Oct 2023   •   19:00
A doua misiune de evacuare a cetățenilor ucraineni din Israel. 155 de persoane au aterizat la Cluj

A doua misiune de evacuare a cetățenilor ucraineni din Israel a avut loc luni dimineață, a anunțat Departamentul pentru Situații de Urgență. Aeronava care a evacuat 155 de ucraineni a ajuns la Cluj.

Aeronava care a transportat 155 de cetățeni ucraineni a aterizat luni pe Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj-Napoca.

DSU anunță că echipele medicale SMURD vor asigura asistența medicala de specialitate, iar ISU Cluj va asigura și transferul de la aeroport spre oraș (gară, autogară etc.).

La sosirea în țară, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră și Inspectoratul General pentru Imigrări vor asigura în regim de urgență permisul de intrare pe teritoriul României a cetățenilor evacuați, precum și asigurarea unui regim prioritar la efectuarea procedurilor de trecere a frontierei.

Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) va asigura cazarea temporară și hrană pe perioada cazării și va sprijini cetățenii ucraineni care doresc ulterior să părăsească România și nu au posibilități financiare.

Misiunea umanitară s-a desfășurat sub coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ucraineni Israel