x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Misterele crimei din Torino

Misterele crimei din Torino

de Carmen Plesa    |    27 Ian 2008   •   00:00
Misterele crimei din Torino

Poliţiştii italieni încearcă să-l găsească pe asasinul celor doi români împuşcaţi joi noapte, la To­rino, pornind de la ultimele cu­vinte pe care le-a spus fata înainte de a muri: “omul acela mă hărţuia de mai multe zile”.

Anchetatorii italieni cred că ucigaşul celor doi români din Torino ar putea fi cineva din lumea prostituţiei sau doar un admirator refuzat de fată.

Poliţiştii italieni încearcă să-l găsească pe asasinul celor doi români împuşcaţi joi noapte, la To­rino, pornind de la ultimele cu­vinte pe care le-a spus fata înainte de a muri: “omul acela mă hărţuia de mai multe zile”. Anchetatorii re­fac trecutul în Italia al celor doi ro­mâni, care la prima vedere pare ima­culat – nici o plângere, nici un de­lict înregistrat pe numele lor. În urmă cu câţiva ani, pe când lucra ca vânzătoare într-un magazin de mobilă, fata l-a cunoscut pe Enzo M., proprietarul unei compa­nii de transport. Italianul s-a în­dră­gostit de ea şi au urmat luni de că­lătorii, cadouri luxoase – ca BMW-ul seria 3 de care fata era foartă mândră, potrivit jurna­liş­ti­lor de la La Repubblica.

 

ANCHETAT. Enzo M. a fost interogat vineri de anchetatori. Italianul le-a spus acestora că nu are nici o idee despre cine ar putea fi asasinul şi le-a dat şi alibiul său – la ora producerii crimei era acasă, împreună cu soţia şi co­piii. A recunoscut că se mai vedea cu fa­ta, dar că aceasta voia să termine idi­la lor clandestină de când îl cu­noscuse pe Valerică Dascălu, ro­mâ­nul care a fost împuşcat o dată cu Ramona. Anchetatorii l-au au­diat şi pe un fost gardian public, care se pare că s-a certat cu Ra­mo­na în urmă cu câteva zile. Şi acesta are însă un alibi, iar arma sa e alta decât cea cu care au fost împuşcaţi românii.

 

FRECVENTA LOCALURI DE NOAPTE. Jurnaliştii italieni de la Cronaca qui susţin că anchetatorii au găsit în telefonul mobil al fetei numere de telefon care apar­ţineau unor traficanţi de droguri şi că Ramona era cunoscută printre cei care frecventau localurile de noapte, din Torino. Acelaşi ziar susţine că fata făcea cumpărături în cele mai luxoase magazine din Torino, că mânca în restaurante unde merge lumea bună din oraş, însă nu-şi uitase originile – săptămâna trecută tocmai oferise 1.500 de euro unei familii de români aflate în dificultate.

Despre Valerică Dascălu, iubi­tul oficial al fetei, prietenii din Italia spun că era un băiat bun. Românul avea propria firmă de construcţii, iar relaţia lui cu Ramona dura de câteva luni.

×
Subiecte în articol: observator