x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Miting în ziua moţiunii

Miting în ziua moţiunii

10 Iun 2010   •   00:00
Miting în ziua moţiunii
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul National

Sindicatele vor organiza un miting de amploare marţi, 15 iunie. Între orele 9.00 - 16.00, sindicaliştii vor forma un lanţ uman în jurul Parlamentului. În ziua în care ar urma să fie votată moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, sunt aşteptaţi 20.000 de oameni care vor protesta faţă de reducerea salariilor şi pensiilor.

Astfel, 8.000 de sindicalişti vor realiza un lanţ uman în jurul Parlamentului, în timp ce peste 12.000 de sindicalişti vor organiza un miting de protest în Piaţa Constituţiei, în faţa Parlamentului. Sute de sindicalişti se vor afla la cele trei intrări ale Parlamentului: Vip, 13 Septembrie şi Izvor pentru a se adresa membrilor Parlamentului cu rugămintea de a vota Moţiunea de cenzură şi odată cu ea neaplicarea proiectelor de legi privind reducere cu 25 la sută a salariilor în sectorul bugetar şi cu 15 la sută a pensiilor şi a ajutoarelor sociale.

Totodată, pe perioda dezbaterii şi votării Moţiunii de cenzură, balcoanele sălii plenului Parlamentului vor fi pline cu sindicalişti care vor fotografia fiecare vot şi fiecare parlamentar, pentru ca apoi să expună în teritoriu electoratului cum a votat alesul lor.

'Am cerut PUNR o întrevedere în cursul zilei de luni, pentru a-i convinge să voteze moţiunea de cenzură. Facem apel la Marian Sârbu preşedinte la PUNR şi fost lider sindical să-şi reamintească că a militat şi luptat pentru drepturile angajaţilor şi să voteze în consecinţă pentru respingerea tăierii drepturilor acestora', a declarat Ioan Pisc, prim-vicepreşedinte la BNS, citat de Agerpres.

Joi şi vineri, sindicatele vor organiza în teritoriu pichetare sediilor parlametarilor încercând să-i convingă că există şi alte măsuri de reducere a deficitului bugetar şi de ieşire din criză decât cele privind reducerea salariilor şi pensiilor.

"Marşul genocidului"

Pensionarii gălăţeni vor să-i facă pe parlamentari, fie că sunt la Putere sau în Opoziţie, să voteze moţiunea de cenzură. Bătrânii au organizat, astăzi, "Marşul genocidului". Zeci de pensionari s-au adunat în jurul orei 9:00 în "Parcul şahiştilor" şi au mărşăluit pe arterele principale ale oraşului. Oamenii au mers apoi să picheteze sediul Prefecturii.

Pensionarii consideră că măsurile de austeritate, susţinute de Guvern, sunt inacceptabile şi vor să tragă un semnal de alarmă pentru aleşii din Parlament să voteze pentru moţiune, anunţă Antena3. Ei au de gând să protesteze şi la Bruxelles, dacă Guvernul Boc le taie pensiile. Mai mulţi lideri ai pensionarilor au anunţat că vor intra în greva foamei, de îndată ce pensia le va fi tăiată cu 15%.

În ultima perioadă, pensionarii gălăţeni au ieşit aproape în fiecare săptămână în stradă, pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de reducerea pensiilor cu 15 la sută.

Luni, Guvernul şi-a asumat răspunderea în faţa Parlamentului pentru măsurile de austeritate. Tot luni, Opoziţia a depus o moţiune de cenzură la adresa Executivului, care, odată adoptată prin vot în Parlament, duce la demiterea Guvernului.


×
Subiecte în articol: observator