x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mittal Steel: "Am investit in mediu"

Mittal Steel: "Am investit in mediu"

de Jurnalul National    |    07 Iun 2007   •   00:00

Mittal Steel Galaţi susţine că a investit 400.000 dolari in modernizarea bazinelor de omogenizare şi de aerare din cadrul Staţiei de Epurare Bio-Chimică de la Uzina Cocso-Chimică, informează un comunicat al societăţii.

MODERNIZARE.
"Această modernizare a urmat unei alte investiţii de mediu in valoare de 1,2 milioane de dolari, făcută la Oţelăria numărul trei. Ambele proiecte fac parte din cele 13 obiective de mediu pe care compania s-a angajat să le finalizeze pănă in 2008, şi care sunt incluse in Programul de Conformare semnat cu autorităţile romăne", a spus Augustine Kochuparampil, director general Mittal Steel Galaţi. Investiţia la Oţelăria numărul trei a fost făcută atăt pentru reintroducerea in flux a apelor uzate de la epurarea gazelor arse, căt şi pentru eliminarea colmatării de la canalul colector şi de la Balta Mălina, prin reţinerea şlamului la sursă şi reintroducerea sa in fluxul tehnologic.

ETAPE.
Acesta a anunţat că Mittal Steel Galaţi se concentrează pe realizarea la timp a tuturor investiţiilor necesare pentru conformarea la normele de mediu romăneşti şi europene. Proiectul a avut două etape. Prima etapă a inclus golirea bazinelor şi pregătirea pereţilor acestora pentru aplicarea hidroizolaţiei, iar etapa a doua a constat in aplicarea mortarului de impermeabilitate Aquamat-Elastic.

×
Subiecte în articol: verde! mittal steel