Două cutremure de mică amploare au avut loc, aseară, în Moldova şi Vrancea, la diferenţă de 46 de minute unul de altul. Primul seism, produs în Vrancea, la ora 23:11, a avut o magnitudine de 3 pe Richter, iar epicentrul a fost localizat la o adâncime de 144 de kilometri.
Aproape de miezul nopţii a avut loc un al doilea seism, cu o magnitudine de 3,7 pe Richter, la o adâncime de 22 km, care a fost localizat la 38 de kilometri sud-vest de Brăila şi 10 kilometri sud-est de Ianca.
Ultimul cutremur care a avut loc în România a avut magnitudinea de 2,6 pe Richter şi a avut loc tot în Vrancea, în urmă cu aproape o săptămână.
În noiembrie, anul trecut, Romania a fost "cutremurată" de 23 de ori în 48 de ore
Activitatea seismica s-a intensificat la sfârşitul anului trecut în Romania, fiind înregistrate 23 de cutremure de intensitate redusă în numai 48 de ore.
Specialiştii spun, însă, că nu trebuie să ne îngrijorăm. "Ceea ce s-a petrecut în ultimul timp nu are nicio relevanţă, pentru că acestea sunt cutremure de suprafaţă. Pentru România cutremurele periculoase sunt cele adânci petrecute în Vrancea, la alt etaj, adică între 90 până la 180 de kilometri", a explicat directorul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP), Gheorghe Marmureanu.
El a precizat că niciodată aceste cutremure mici nu vor activa cutremurele adânci, deci nu e nicio problemă în acest caz în ce priveşte producerea unui seism de mare intensitate.