x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Monica Pop: "Dacă Gorbunov are glaucom şi nu s-a tratat ar fi trebuit să fi orbit"

Monica Pop: "Dacă Gorbunov are glaucom şi nu s-a tratat ar fi trebuit să fi orbit"

02 Feb 2009   •   00:00

Dacă Serghei Gorbunov ar fi suferit de glaucom şi nu s-ar fi tratat sau operat, ar fi orbit până în acest moment, intervenţia pentru boala cu care a fost diagnostificat şi pentru care i s-a admis întreruperea executării pedepsei fiind una de rutină, a declarat pentru MEDIAFAX, Monica Pop.



"Dacă ar fi avut glaucom, până acum ar fi orbit, dacă nu ar fi avut un tratament adecvat", a declarat managerul spitalului clinic de Urgenţe Oftalmologice din Capitală, doctor Monica Pop.

Potrivit managerului, în cele mai multe cazuri deţinuţii au fost aduşi pentru diagnostic sau tratamente oftalmologice în clinica bucureşteană.

"Au fost aduşi la spital zeci de deţinuţi în stare foarte gravă având plăgi oculare, dezlipire de retină şi, de fiecare dată, au revenit în locul de detenţie după operaţie. De asemenea, au fost aduşi foarte mulţi deţinuţi cu cataractă sau alte afecţiuni oftalmologice care au fost rezolvate în clinica bucureşteană, după care s-au întors în penitenciar. Sub nicio formă nu se justifică din punct de vedere oftalmologic eliberarae acestuia pentru tratamentul chirurgical al glaucomului", a mai spus medicul.

Monia Pop a mai precizat că pacientul care a suferit o operaţie de glaucom poate fi externat fie în aceaşi zi, fie în a doua zi, fiind o intervenţie de rutină.
Mediafax

×
Subiecte în articol: observator