x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Monument dedicat victimelor de la Colectiv, dezvelit la locul tragediei

Monument dedicat victimelor de la Colectiv, dezvelit la locul tragediei

30 Oct 2016   •   12:49
Monument dedicat victimelor de la Colectiv, dezvelit la locul tragediei
Sursa foto: Captura video Antena 3

Un monument dedicat memoriei celor 64 de victime ale incendiului de la Clubul Colectiv a fost dezvelit duminică la locul unde în urmă cu un an s-a produs tragicul eveniment.

La momentul dezvelirii au participat părinţi, rude, prieteni ai celor care au murit în urma incendiului. Alături de aceştia s-au aflat Principesa Margareta, Principesa Maria şi Principele Radu.

Monumentul care reprezintă un înger a fost realizat de artistul Elena Surdu Stănescu.

"Nu trebuie ca moartea atâtor copii să se fi întâmplat degeaba, fără urmări. De fapt, urmări nu prea avem. Atunci măcar un monument. El va fi mutat puţin mai încoace. Este aşezat deocamdată provizoriu. Sper să reprezinte lumină. În viziunea noastră asta este - speranţă, lumină. Aici au murit, de aici se înalţă. Noi sperăm că se vor schimba nişte lucruri", a afirmat Eugen Iancu, tatăl unuia dintre tinerii care au murit în urma incendiului de la Colectiv, dar şi reprezentant al Asociaţiei Colectiv.

Întrebat dacă s-a schimbat ceva în anul care s-a scurs de la tragedie, el a răspuns: "Foarte puţin, sperăm în continuare într-o schimbare mai puternică".

Potrivit unui comunicat de presă al Patriarhiei, duminică în curtea bisericii Sfântul Nicolae - Broşteni va fi sfinţit un monument dedicat memoriei victimelor acestui tragic eveniment.

De asemenea, în faţa Clubului Colectiv va avea loc slujba parastasului pentru toţi cei decedaţi în urma incendiului.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: club colectiv colectiv monument