x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Muncitori români, confirmați cu coronavirus într-un abator din Germania

Muncitori români, confirmați cu coronavirus într-un abator din Germania

09 Iun 2020   •   19:43
Muncitori români, confirmați cu coronavirus într-un abator din Germania

La a treia rundă de testare a angajaților companiei de prelucrare a cărnii din localitatea Birkenfeld, landul german Baden-Württemberg au fost depistate 16 cazuri noi de contaminare cu SARS-CoV-2, dintre care 10 sunt cetățeni români, anunță MAE.

Reprezentanții Consulatului General al României la Stuttgart au continuat demersurile atât pe lângă autoritățile germane, cât și pe lângă angajatorii cetățenilor români, pentru a obține informații suplimentare referitoare la starea acestora de sănătate, precum și la evoluțiile recente privind numărul persoanelor confirmate cu COVID-19.

Potrivit informațiilor comunicate public de către autoritățile germane, a fost finalizată a treia rundă de testare a tuturor lucrătorilor care anterior fuseseră testați negativ. Din totalul celor 750 de persoane supuse testării, au fost depistate 16 cazuri noi de contaminare cu SARS-CoV-2, dintre care 10 sunt cetățeni români. Totodată, 23 de lucrători ai abatorului (număr care include și cele 16 cazuri noi) se află încă în carantină.

MAE precizează că o echipă formată din reprezentanți ai autorităților de sănătate publică, sanitar-veterinare și pentru protecția consumatorului de la nivel de land și local, însoțiți de experți ai autorităților locale și districtuale, au inspectat spațiile companiei de prelucrare a cărnii pentru a verifica și evalua modul de aplicare și eficiența noilor măsuri de combatere a răspândirii SARS-CoV-2 în rândul personalului.

MAE menționează că, până la acest moment, la nivelul Consulatului General al României la Stuttgart nu au fost primite solicitări de asistență din partea cetățenilor români angajați ai companiei în cauză.

În context, MAE reamintește că a fost notificat la data de 20 mai, prin intermediul Consulatului General al României la Stuttgart, cu privire la decesul unui cetățean român care își desfășura activitatea în cadrul acestei companii.

Potrivit informațiilor comunicate de către angajator și de autoritățile sanitare locale, persoana în cauză fusese testată negativ la infecția cu SARS-CoV-2 în ambele etape ale testărilor efectuate întregului personal din cadrul companiei, inclusiv la testarea efectuată ulterior constatării decesului. MAE precizează că angajatorul a efectuat demersurile necesare pentru repatrierea trupului neînsuflețit, suportând cheltuielile aferente.

MAE, prin intermediul Consulatului General al României la Stuttgart, menține activ legătura cu autoritățile locale și cu compania angajatoare în vederea asigurării respectării drepturilor cetățenilor români și a asigurării condițiilor necesare, inclusiv în contextul pandemiei de COVID-19.

 

Sursa: Mediafax

×