x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mureş: Restanţieri la programe de mediu

Mureş: Restanţieri la programe de mediu

02 Apr 2008   •   00:00

Şeful Agenţiei de Protecţia Mediului Mureş Dănuţ Ştefănescu a declarat ieri că nici o primărie din judeţ nu a depus la sediul agenţiei programul de refacere a mediului înconjurător, deşi termenul final era sfârşitul lunii fe­bruarie

Şeful Agenţiei de Protecţia Mediului Mureş Dănuţ Ştefănescu a declarat ieri că nici o primărie din judeţ nu a depus la sediul agenţiei programul de refacere a mediului înconjurător, deşi termenul final era sfârşitul lunii fe­bruarie. “În mediul urban e pro­blemă cu spaţiile verzi, acolo sunt betoane. Nu avem atribuţii să-i amendăm, noi doar semnalăm că nu au întocmit programele, pentru că nouă nu ni le-au transmis”, a spus Dănuţ Ştefănescu.

 

LEGE ÎNCĂLCATĂ. Conform APM Mureş, până la finalul anului 2010, suprafaţa de spaţiu verde trebuie să ajungă, conform legii, la 20 de metri pătraţi pentru un locuitor, iar pentru atingerea acestui obiectiv primăriile ar fi trebuit să întocmească un program în care să fie cuprinse etapele, cu acţiuni şi termene precise, pe care le vor parcurge. Conform datelor deţinute de APM, la Târgu-Mureş, suprafaţa de spaţiu verde este de 9-10 metri pătraţi pentru un locuitor.

•  Rompres

×
Subiecte în articol: verde!