x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator A murit Victor Babiuc, fost deputat și ministru al Apărării

A murit Victor Babiuc, fost deputat și ministru al Apărării

de Redacția Jurnalul    |    26 Feb 2023   •   11:31
A murit Victor Babiuc, fost deputat și ministru al Apărării

Un cunoscut politician român, Victor Babiuc, a încetat din viață sâmbătă, 25 februarie.

”Sâmbătă, 25 februarie, a încetat din viață Victor Babiuc, un politician cunoscut după 1989, retras din spațiul public de mai mulți ani. Victor Babiuc a deținut, după 1989, funcții importante în statul român: deputat în mai multe legislaturi (1990-2004), ministru al Apărării Naționale, ministru al Afacerilor Interne, ministru al Justiției, președinte al Camerei de Comerț a României. ”În toate înaltele demnități care i-au fost încredințate, Victor Babiuc a probat un profesionalism și o rigoare ireproșabile.

A fost întotdeauna un om al dialogului, a respectat pe toată lumea și a avut întotdeauna ușa deschisă pentru cei care au apelat la el. Executarea unui ordin primit pe cale ierarhică, în timpul mandatului de ministru al Apărării, i-a adus peste ani o nedreaptă condamnare penală, pe care Dumnezeu nu i-a mai lăsat timpul să o îndrepte în justiție. Toți cei care l-au cunoscut îi vor păstra, cu siguranță, amintirea unui om exemplar, cu calități intelectuale, morale și sufletești de necontestat. Ne-a legat o strânsă prietenie de peste 30 de ani și pierderea lui o resimt cu o imensă durere”, a anunțat scriitorul Radu F. Alexandru pe Facebook.

Victor Babiuc a fost condamnat la doi ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri dintre George Becali şi MApN și a fost eliberat condiţionat în 2014, printr-o decizie definitivă a Tribunalului Dâmboviţa. 

"Aştept să vină să mă ia să mă ducă la penitenciar. Tocmai îmi fac bagajul. Sunt acasă în Bucureşti. Eu mă aşteptam la orice. Ştiu cum a pornit acest proces. Nu sunt atât de naiv în materia asta. După ce la fond s-a dat o hotărâre în care au fost demontate toate acuzaţiile şi sunt fără nici un fel de probă şi împotriva legilor româneşti. Aveam oarecare îndoială că vor avea curajul să îşi bată joc de un dosar şi de nişte oameni. Dorinţa politică este mai puternică decât cea legată de aflarea adevărului", a declarat imediat după condamnare fostul ministru.

×
Subiecte în articol: victor babiuc a murit