x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator A murit fostul şef al Casei Regale, arhitectul Dan Bădic, unul dintre apropiații Regelui Mihai

A murit fostul şef al Casei Regale, arhitectul Dan Bădic, unul dintre apropiații Regelui Mihai

de Redacția Jurnalul    |    14 Mai 2023   •   21:49
A murit fostul şef al Casei Regale, arhitectul Dan Bădic, unul dintre apropiații Regelui Mihai
Sursa foto: Familia Regala a Romaniei

Familia Regală a aflat cu nespusă tristețe vestea trecerii la Domnul a arhitectului Dan Bădic, unul dintre cei mai fideli și mai de încredere oameni care au stat alături de Regele Mihai și de Regina Ana, de întreaga Familie Regală, în ultimele trei decenii.

Dan Bădic, In Memoriam

"Foarte la începutul anilor 1990, Dan Bădic a fost printre primii români care s-au pus cu devotament și generozitate în slujba Regelui Mihai, fiind în toate împrejurările la dispoziția suveranului, de la chestiuni de secretariat și logistică, până la complicatele și anevoioasele organizări ale vizitelor Familiei Regale în țară. Pentru mai bine de un deceniu, el a fost mereu alături de Principesa Sofia, ca și de Regina Ana și de Principesa Moștenitoare, în zeci de orașe, comune, sate sau mânăstiri pe care Familia Regală le-a vizitat în acei ani.

Începând cu anul 2001, Dan Bădic a fost directorul Casei Majestății Sale, atunci când Palatul Elisabeta a redevenit reședință regală. El a ocupat această poziție mai bine de un deceniu și, apoi, a rămas pentru Regele Mihai același om de nădejde, în Elveția, până la trecerea la cele veșnice a suveranului", spune Majestatea Sa Custodele Coroane, care transmite condoleanțe și adânca sa compasiune soției și fiicei arhitectului Dan Bădic. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Dan Bădic, în cuvintele Principesei Sofia:

"Am fost foarte mâhnită să aflu de moartea lui Dan Badic. Am amintiri foarte calde despre el. Am lucrat împreună timp de mai mulți ani în perioada 1990.

El a avut un rol esențial în organizarea numeroaselor mele călătorii în România de la Versoix, inclusiv pentru două convoaie de alimente și echipamente medicale pe care le-am distribuit familiilor și unităților medicale din România, la începutul anilor ’90.

Marele său simț al loialității, energia sa inepuizabilă și simțul umorului au fost contagioase și ne-au ajutat adesea să mergem mai departe în acei primi ani dificili. Capacitatea sa de a se simți bine cu toți cei pe care îi întâlneam a fost un mare avantaj și a fost liniștitor să am alături de mine pe cineva de mare încredere în timp ce călătoream prin toată țara în anii ’90 în misiuni de cercetare, inclusiv pentru Fundația Regala Margareta a României.

A dat atât de mult țării noastre și Regelui Mihai I în particular, iar acestea sunt lucruri pe care nu le uităm niciodată. Îi sunt foarte recunoscătoare pentru anii pe care i-a dăruit familiei mele.

Transmit sincere condoleanțe familiei sale, pe care o port în rugăciunile mele.

Dumnezeu să-l odihnească!"

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×