x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator N-au avut motorina, au facut play-back!

N-au avut motorina, au facut play-back!

de Dana Ciobanu    |    15 Aug 2005   •   00:00
N-au avut motorina, au facut play-back!

In primele cinci zile de Festival Callatis, generatorul care alimenta scena a consumat toata motorina. Criza de combustibil a repus play-back-ul in drepturile sale.

Au mai trecut doua seri de Callatis 2005: "Europa Top Hit", o colectie de artisti foarte difuzati de radioul amintit, si "Iubirile verii", o alta colectie, formata in majoritate din fete aratoase.

Week-end plin pentru turistii amatori de muzica gratis, la Mangalia. Portul turistic a oferit si seara de recitaluri live, ale unor trupe si artisti de valoare, dar si o seara playback cu nuri si mult sclipici. Fiecare dintre ele a avut publicul sau. Pentru Nicola, Voltaj, Iris, Holograf, Vama Veche, VH2 si Mandinga, s-au adunat nu mai putin de 40.000 de spectatori, in timp ce "Iubirile verii" - printre care s-au numarat Alb-Negru, B3, Trident, Andreea Balan si Laguna - nu au convins decat vreo 25.000 de oameni.

CALCATI IN PICIOARE. Ziua de vineri a fost una memorabila pentru baietii de la Voltaj. Dupa ce au amplasat "strategic" un cancioc de ciment sub placa de marmura ce poarta numele trupei, baietii au glumit pe seama stelei de mare botezata "Voltaj 2005", Calin admitand ca se va lasa calcat in picioare de acum inainte, doar la Mangalia. Este o istorie care se repeta cu toti artistii care au trecut pe la Callatis, astfel ca cei din Voltaj au topait, demonstrativ, si pe steaua lui In-grid. Apoi au lansat la apa sticle cu cartea biografica a trupei, scrisa de Carmen Olaru. Pe seara, in culisele festivalului, baietii au stat de vorba pe indelete cu ziaristii. Nu acelasi lucru se poate spune despre Vama Veche si Iris, care au refuzat sa dea declaratii, ori despre Nicola, care a venit, a cantat si a plecat in goana la Tulcea, unde avea de sustinut un alt recital.

FARA MOTORINA. In primele cinci zile de Festival, generatorul amplasat in apropierea scenei-scoica a consumat nu mai putin de o tona de motorina. Adica tot stocul alocat Callatis-ului. In culise se vorbea ca aceasta criza de combustibil ar fi determinat primaria Mangalia sa nu aprobe un consum suplimentar, necesar unor procese tehnice inerente cantarilor live. Drept pentru care s-a decis ca artistii care canta sambata sa presteze playback. Sau semi-playback. S-a intamplat, astfel, ca artisti care "aveau cu ce" sa "nu aiba cum". Spin, Nico, Emanuel, Miki, Delia sunt cateva exemple in acest sens. O alta varianta care a circulat in spatele scenei este ca, daca un singur solist invitat la "Iubirile verii" ar fi prestat live, le-ar fi luat fata colegilor de scena care se pricep doar la mimat. Mai in gluma, mai in serios, Gabriel Cotabita, directorul artistic al Callatis-ului, ne-a dat dreptate, dar considera ca nimeni nu trebuie sa incerce sa schimbe istoria, aruncand anatema asupra playback-ului, fiindca valorile se vor cerne singure in timp. Macar sa fie asa!

CAN-CAN-URI. Catalin Maruta a taxat, de altfel, playback-ul, cu ajutorul unei colege pe nume Andreea, care i-a citit invitatia la Callatis Club, in timp ce el mima vorbele. Andreea Balan a venit si a plecat cu salupa. Ea a intrat pe scena cu un mare plasture pe picior, pe care-l poarta in urma unui accident. Fata s-a taiat intr-o masa de sticla, la Bistrita, dupa un spectacol. Atat de rau, ca a mers la spital, unde i s-au pus cateva copci. Emanuel a dezvaluit ca, la Mamaia, va aparea alaturi de alti noua artisti, pentru un moment tip "San Remo". Fetele de la Trident si-au facut costume de marinarite supersexy si au smuls din gura unui director MTV, care le urmarea la un televizor din culise, aprecieri precum "Oh, my God" si "Oh, no!". Se intelege de ce!

TIMIDA SORANA
Vedeta postului TVR International, Sorana Belciu (foto), a fost prezenta in aproape toate serile de festival, si pe scena, si in culise. Cu toate acestea, prezentatoarea a fost foarte putin solicitata pentru interviuri. Motivul, crede ea, este aerul de "intangibila si usor infumurata" pe care crede ca-l afiseaza, fara ca, de fapt, sa si fie asa. "Din contra, sunt foarte sociabila si comunicativa, dar nu-mi place sa ma bag in seama. Mi-e si un pic teama sa abordez eu ziaristii, sa nu creada ca vreau sa ma bag pe sub pielea lor", ne-a spus Sorana. Daca la capitolul calitati sustine ca este "sincera, comunicativa si modesta", prezentatoarea stie sa-si faca si autocritica, cel putin in privinta modului in care a "prestat" la Callatis: "sunt prea emotiva si ma gandesc la ce va zice lumea. Tin prea mult cont de criticile celorlalti, de aceea nu-mi dau frau discursului, pe scena. Nu vreau sa gresesc".
×
Subiecte în articol: observator