x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Naționala de rugby a României a pierdut cu Fiji, prima și singura înfrângere din 2013

Naționala de rugby a României a pierdut cu Fiji, prima și singura înfrângere din 2013

23 Noi 2013   •   21:31
Naționala de rugby a României a pierdut cu Fiji, prima și singura înfrângere din 2013
Sursa foto: ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Naționala de rugby a României a fost învinsă cu scorul de 7-26 (7-16 la pauză) de reprezentativa statului Fiji, în ultimul meci-test al anului, desfășurat, sâmbătă seară, pe stadionul național ''Arcul de Triumf'' din Capitală, aceasta fiind prima și singura înfrângere a ''Stejarilor'' în partidele din 2013.

Cu o linie de treisferturi în mare formă, cu o apărare exactă, dezvoltând acțiuni în mare viteză specifice rugbyului în 7, jucătorii din Pacificul de Sud au fost superiori românilor în cele 80 de minute ale partidei, diferența de scor putând fi chiar și mai mare.

Începutul meciului a fost unul echilibrat, cu un avantaj pentru oaspeți care, după ce au executat dansul războinic intitulat ''cibi'', au fost foarte aproape de a deschide scorul la doar trei minute de la fluierul de start, după o acțiune în viteză, când eseul reușit a fost anulat de arbitru ca urmare a unei pase neregulamentare în linia de treisferturi.

Chiar dacă au revenit în joc și au avut câteva acțiuni spectaculoase, tricolorii nu au reușit să oprească sprintul și eseul lui Metuisela Talebulamaijaina, din minutul 17, netransformat însă, tabela de marcaj fiind astfel deschisă de către jucătorii din emisfera sudică. În minutul 21, Florin Vlaicu a ratat o lovitură de pedeapsă, de la o distanță de 45 de metri, obținută în urma unui placaj înalt asupra unui jucător român, pentru ca în faza imediat următoare Nemani Nadolo să scape singur pe partea dreaptă a terenului și să reușească un nou eseu pentru oaspeți, dar de asemenea netransformat de Seremaia Naiakeinuku, care a trimis balonul în bară.

Mai multe, pe Agerpres.

×
Subiecte în articol: Romania Fiji rugby