x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nastase - 40%, Basescu - 31%, C.V. Tudor - 15%

Nastase - 40%, Basescu - 31%, C.V. Tudor - 15%

03 Noi 2004   •   00:00

Adrian Nastase conduce in topul prezidentiabililor cu 40%, urmat la 9 procente de Traian Basescu (31%). Pe locul al treilea se situeaza Corneliu Vadim Tudor, care intruneste 15%, releva un nou sondaj realizat de Data Media pentru compania internationala de consultanta politica GCS.

In cazul alegerilor parlamentare, Uniunea Nationala PSD+PUR se afla in fruntea optiunilor cu 39%, urmata de Alianta PNL-PD cu 32% si PRM cu 14%.

Comentariul care insoteste comunicatul Data Media arata ca "Adrian Nastase si Uniunea Nationala PSD+PUR si-au marit gradual avansul fata de Traian Basescu si de Alianta PNL-PD de cand Basescu a intrat in cursa prezidentiala". "Atunci cand cei intervievati in prezentul sondaj sunt rugati sa ia in calcul cele doua echipe: Adrian Nastase alaturi de Mircea Geoana, din partea Uniunii Nationale PSD+PUR, si Traian Basescu alaturi de Calin Popescu Tariceanu, din partea Aliantei PNL-PD, sustinerea pentru Uniunea Nationala PSD+PUR in cursa parlamentara creste la 43%, fata de 33% cat intruneste Alianta PNL-PD si 12% cat intruneste PRM", subliniaza comunicatul.

Sondajul Data Media a fost realizat in perioada 16-22 octombrie pentru GCS - o companie internationala de consultanta politica, pe un esantion national de 1.500 de persoane din populatia adulta, marja de eroare fiind de +/ - 2,5%. (Gabriela Antoniu)

×
Subiecte în articol: observator