x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nastase se intalneste la Kremlin cu Putin

Nastase se intalneste la Kremlin cu Putin

27 Iul 2004   •   00:00

Premierul Adrian Nastase va efectua astazi o vizita oficiala la Moscova, unde se va intalni cu omologul sau rus, Mihail Fradkov, si cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin.

LAVINIA TUDORAN, GABRIELA ANTONIU

Premierul Nastase va fi insotit de o delegatie guvernamentala din care fac parte ministrul de stat Dan Ioan Popescu si ministrul Afacerilor Externe, Mircea Geoana.

AGENDA. Vizita primului-ministru la Moscova include doua momente la nivel inalt, respectiv intalnirea cu omologul sau rus, Mihail Fradkov, si primirea, la Kremlin, de catre presedintele Federatiei Ruse, Vladimir Putin.

TRATAT. In cursul vizitei se va proceda la schimbul instrumentelor de ratificare a Tratatului politic de baza intre Romania si Federatia Rusa, marcandu-se astfel intrarea in vigoare a acestui document important pentru completarea cadrului juridic bilateral si consolidarea relatiilor romano-ruse. Tratatul politic de baza romano-rus a fost semnat anul trecut in iulie la Moscova de catre presedintii Vladimir Putin si Ion Iliescu.

NEMULTUMIRE. Potrivit publicatiei Gazeta.ru, citata de agentia Rusia la zi, Kremlinul are si o nemultumire de transmis premierului roman: perspectiva amplasarii de baze militare SUA pe teritoriul Romaniei.

Se preconizeaza ca bazele vor aparea in timp destul de scurt, la poligonul din Babadag, baza aeriana Mihail Kogalniceanu si Portul Constanta.

RACHETE

Presa rusa sustine ca americanii vor crea in Romania o infrastructura pentru cateva mii de soldati, dar si pentru amplasarea de rachete Patriot. SUA ar disloca aici si avioane F-16, dar la aerodromul Fetesti, unde, deocamdata, nu se potrivesc pistele, ne mai informeaza Gazeta.ru, care comenteaza ca, desi a declarat ca bazele nu vor crea probleme in relatiile dintre SUA si Rusia, Nastase va trebui "probabil sa explice mai pe larg" aceste lucruri la Moscova.

×
Subiecte în articol: observator