x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Neagu Djuvara, despre terorism: O răzbunare a soartei impotriva europenilor care au vrut sa colonizeze lumea

Neagu Djuvara, despre terorism: O răzbunare a soartei impotriva europenilor care au vrut sa colonizeze lumea

10 Ian 2015   •   11:31
Neagu Djuvara, despre terorism: O răzbunare a soartei impotriva europenilor care au vrut sa colonizeze lumea

Intr-un interviu pentru Digi 24 istoricul Neagu Djuvara spune ca ceea ce s-a intamplat in Franta este o razbunare istorica, a fostelor colonii impotriva europenilor care au colonizat intreaga lumea.

“Franta pe care am cunoscut-o este cea de acum 80 de ani. In acesti 80 de ani s-au intamplat in toata lumea, dar mai ales in vestul Europei, niste schimbari dramatice de populatie. Europa de Vest este coplesita de coloniile pe care ea cu mandrie si cu inconstienta le-a facut in veacurile trecute si acum asta se intoarce impotriva lor.

Este un fel de razbunare a soartei impotriva acestor europeni care au vrut sa colonizeze lumea intreaga. Francezii au vrut sa colonizeze Africa de Nord si au facut din Algeria doua judete franceze, care se rastoarna acum impotriva lor. Au venit gramada in Franta, ca sunt liberi sa circule.

Problema cu libertatea presei este una accidentala. Problema de baza este, pentru noi europenii, ca s-a schimbat situatia mondiala - o jumatate din lumea pe care o cunoastem este musulmană. Acestea sunt consecintele. Prin urmare suntem coplesiti de musulmani. Nu mai e nimic de facut, nu e vina nimănui. E un accident istoric pe care îl trăim”, a spus Neagu Djuvara pentru Digi 24.

×