x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nebunie generală: Românii au golit magazinele de electronice. Flanco şi-a închis site-ul, eMAG: stoc epuizat (VIDEO)

Nebunie generală: Românii au golit magazinele de electronice. Flanco şi-a închis site-ul, eMAG: stoc epuizat (VIDEO)

25 Noi 2011   •   07:46
Nebunie generală: Românii au golit magazinele de electronice. Flanco şi-a închis site-ul, eMAG: stoc epuizat (VIDEO)

Site-urile celor mai multi retaileri autohtoni au fost blocate astazi la numai cateva ore de la demararea programului de reduceri promovate in cadrul "Vinerii negre" (Black Friday).

Inspirati de la americani, unde conceputul a devenit un fenomen national, retailerii romani au lansat in aceasta dimineata Black Friday (Vinerea Neagra). Cumparatorii au parte de reduceri de pana la 60% la peste 30.000 de produse electronice, electrocasnice, IT, dar si muzica, filme sau jucarii.

Probleme au aparut insa in comertul electronic. Pe cat sunt de atractive promotiile, pe atat de mult se ingreuneaza accesul la produse, din cauza numarului foarte mare de vizitatori. Site-urile magazinelor online nu au fost pregatite pentru un asemenea aflux de clienti intr-un termen atat de scurt. Motiv pentru care, unele magazine au transformat "Vinerea Neagra" in "Weekendul Negru", prelugindu-si ofertele pana duminica.

Inca de la primele ore ale diminetii, aproape toate site-urile magazinelor online au inceput sa pice din cauza numarului mare de vizitatori. Flanco a luat chiar o decizie drastica, inchizand pagina electronica si indemnandu-si clientii sa mearga in magazine.

Probleme au aparut si la site-urile evomag.ro si emag.ro.

Magazinul online KOYOS.RO ofera reduceri semnificative cu ocazia Black Friday. Reducerile sunt aplicate la peste 100 de produse. Produsele marcate cu "K" beneficiaza de livrare gratuita in Bucuresti sau in tara. Spre exemplu un aparat foto digital are o reducere de 100 de lei. Potrivit comunicatului companiei, numarul vizitelor pe site a crescut de peste 100 de ori in comparatie cu media traficului din ultima luna, fapt care a surprins si a produs pe alocuri suprasolicitarea serverului. Vizitatorii s-au aratat interesati in special de ofertele pentru consolele de jocuri, pentru aparate foto si televizoare.

EMAG.RO a lansat "Ziua cu cele mai multe reduceri din an". Magazinul online ofera reduceri de pana la 80%. Reducerea pentru un laptop este de 400 de lei, un monitor de 101 cm are pretul redus cu 800 de lei. Conform comunicatului emis de retailer, de la ora 5 dimineata si pana la ora 10:00, campania Black Friday a generat pe eMAG.ro 400.000 vizitatori unici si comenzi de 4 milioane Euro. La ora publicarii acestei stiri, site-ul web al retailer-ului era indisponibil, traficul urias generat de vizitatori ducand la intreruperi frecvente de functionare.

eMAG a dat lovitura cu Black Friday. Radu Apostolescu: Impactul campaniei a depasit orice asteptari.

"Impactul campaniei a depasit orice asteptari daca ne raportam la orice alt eveniment din istoria comertului din Romania. Incercam sa suplimentam cantitatile de la furnizori pentru promotiile speciale. Va reamintim ca orice alt produs, in afara promotiilor speciale, are astazi 10% discount pe loc. Livrarea comenzilor se va face in tot cursul saptamanii viitoare, folosind capacitatea maxima de transport a curierilor", a declarat Radu Apostolescu, Vicepresedinte, Director de Dezvoltare eMAG.

De zece ori mai multi vizitatori, comparativ cu cea mai buna zi din an

"Tot stocul din promotia Black Friday epuizat. Incercam sa mai suplimentam, fara insa a garanta ca vom reusi. Am intampinat probleme tehnice timp de 48 minute din cauza varfului maxim de trafic, la un moment dat inregistrandu-se peste 100.000 de vizitatori simultan pe site. Ca si nivel de comparatie, intr-o zi foarte buna sunt intre 7 – 8000 de vizitatori simultan iar in varful din decembrie 2010 au fost 10.000", scrie Apostolescu pe blog.

PCGARAGE.RO - anunta discount-uri valorice de pana la 3.000 de lei la toate categoriile de produse. Promotia se desfasoara in perioada 25-27 noiembrie.

EVOMAG.RO - Clientii magazinului online EvoMAG vor beneficia, vineri, de reduceri de pana la 50% la zeci de produse. Sunt anuntate reduceri naucitoare. Puteti cumpara, spre exemplu, aparate foto, cu o reducere de 60%.

Retailerul Flanco ofera de asemenea reduceri considerabile la peste 30.000 de produse, clientii putand achzitiona frigidere cu 500 de lei, sau masini de spalat cu 700 de lei.

Black Friday (Vinerea Neagraa) este prima vineri dupa Ziua Recunostintei si marcheaza la americani debutul cumparaturilor de Craciun. Pentru ca toata lumea sa poata profita de cele mai bune oferte, majoritatea companiilor ofera zi libera angajatilor.

Denumirea provine din Philadelphia, unde era folosita pentru a descrie traficul extrem de dificil creat dupa Ziua Recunostintei.

×