x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Neglijenţă criminală: Bebeluş uitat în incubator

Neglijenţă criminală: Bebeluş uitat în incubator

15 Noi 2009   •   00:00

Nou-născutul uitat în incubatorul Maternităţii "Bucur" de o asistentă prea ocupată se află în continuare la terapie intensivă, în stare extrem de gravă. În cursul acestei zile, medicii vor stabili "conduita chirurgicală" în încercarea de a-i salva viaţa.

Medicii de la Clinica de Chirurgie Plastică şi Arşi a Spitalului "Grigore Alexandrescu" sunt rezervaţi în privinţa stării bebeluşului. Fetiţa nou-născută se află în stare extrem de gravă, ea suferind arsuri profunde, de contact, pe 20% din suprafaţa corpului.

Be­be­lu­şul născut la Maternitatea Bucur la data de 11 noiembrie a fost dus la incubator în noap­tea de vineri spre sâmbătă, pentru că făcuse icter. El a fost însă uitat acolo de o asistentă care în prezent a primit interdicţia de a lucra la Secţia de neonatologie a Maternităţii "Bu­cur".

Managerul Spitalului "Sfântul Ioan", profesorul dr Alexandru Ciocâlteu, a dispus o anchetă în acest caz pentru a stabili dacă a existat recomandarea ca nou-născutul să fie su­pus fototerapiei, întrucât nu în toate cazurile de icter este necesară această procedură. Cio­câlteu a solicitat note explicative de la toate persoanele de serviciu din noaptea respectivă (trei asistente şi un medic), urmând ca luni să fie finalizată an­che­ta dispusă.

 În opinia pro­fesorului Ciocâlteu, cazul de la Maternitatea "Bucur" este unul de neglijenţă, care se va sol­da "cu cel puţin o desfacere de contract de muncă", managerul referindu-se la asistenta care avea în observaţie bebeluşul, însă include şi medicul de gardă. "O asistentă răspundea direct de sugar. Este o neglijenţă foarte mare. Vom da cele mai aspre sancţiuni, mer­gând până la desfacerea contractului de muncă", a spus Ciocâlteu. Părinţii fetiţei sunt de­cişi să dea în judecată cadrele medicale pentru neglijenţă şi spun că vor depune plângere la Ordinul Asistenţilor Medicali şi la Colegiul Medicilor Bucureşti.

×
Subiecte în articol: observator