x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nica: Nu au existat semnale că ar fi ceva în neregulă cu Cornel Şerban

Nica: Nu au existat semnale că ar fi ceva în neregulă cu Cornel Şerban

28 Mar 2009   •   00:00

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, a declarat astăzi, la postul public de televiziune, că nu a primit nicio informare că ar fi ceva în neregulă cu Cornel Şerban înainte să-l numească la Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI), informează Agerpres.

Întrebat dacă înainte să numească anumiţi şefi în structurile MAI primeşte un dosar al lor şi cum este posibil ca Şerban să fie numit în condiţiile în care era cercetat de DNA, Dan Nica a răspuns: 'Nu au existat niciun fel de semnale că ar fi ceva în neregulă. Uite că se întâmplă. În cazul dosarelor în curs, cei de la DNA spun că nu pot să dea informaţii. Nu existau niciun fel de date şi fapte care să fi condus la o asemenea situaţie. Nici nu ştim dacă omul acesta este vinovat sau nevinovat'. În opinia ministrului de Interne, vor fi implicaţii, indiferent de deznodământ. 'Pentru că dacă este vinovat discutăm despre o situaţie, dacă este nevinovat discutăm despre cu totul altă situaţie. Pot fi foarte multe implicaţii şi în prima variantă şi în a doua variantă', a afirmat ministrul.

Dan Nica a negat că ar exista asupra lui sau asupra MAI vreo presiune politică sau instituţională din partea DNA. Despre posibilele consecinţe politice care ar apărea în situaţia în care Cornel Şerban ar fi găsit vinovat, ministrul a subliniat că o problemă din justiţie nu trebuie transferată în domeniul politicului. 'Nu cred. Partea asta juridică nu poate fi transferată atât de simplu sau imediat în zona politică. Este o chestiune care trebuie tratată ca atare. Constituţia spune că un om este nevinovat până când o instanţă de judecată, care este singura care poate spune acest lucru, susţine că este vinovat', a precizat Nica. El a adăugat că nu vrea să facă mai multe comentarii pe această temă deoarece este o anchetă în desfăşurare şi aşteaptă ca justiţia să se pronunţe, după care o să formuleze o poziţie clarificatoare. 'Calitatea de ministru de Interne te obligă să vorbeşti puţin. Toată lumea aşteaptă să faci', a spus el. Dan Nica a menţionat că a numit un şef interimar la conducerea DGIPI, care să coordoneze activitatea până când va restructura instituţia. (V.A.)

×
Subiecte în articol: observator