x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicio zi fără proteste

Nicio zi fără proteste

08 Iun 2010   •   00:00
Nicio zi fără proteste
Sursa foto: Karina Knapek/Jurnalul National

Aproape 400 de sindicalişti au protestat la Palatul Parlamentului, pentru a doua zi consecutiv, faţă de măsurile de reducere a salariilor şi pensiilor, pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea. Protestatarii au cerut demiterea Executivului şi demisia preşedintelui Traian Băsescu.



Cei aproape 400 de sindicalişti, de la toate cele cinci confederaţii, au protestat atât la intrarea spre Camera Deputaţilor, cât şi la Senat, peste 300 de persoane adunându-se la intrarea de la Parcul Izvor.

Protestatarii au huiduit şi scandat "Jos Băsescu", "Boc, Boc, Boc, la uşa ta ţi-am adus demisia" şi "Jos Guvernul mincinos".
Sindicaliştii vor protesta şi mâine la Parlament, iar de joi şi până sâmbătă vor organiza pichete la birourile parlamentare şi la sediile partidelor, anunţă Mediafax.

Confederaţiile sindicale pregătesc un protest cu 20.000 de oameni, la Parlament, în 15 iunie, când ar urma să fie votată moţiunea de cenzură împotriva Guvernului. Sindicaliştii vor să facă atunci un lanţ uman în jurul Palatului Parlamentului. Totodată, în ziua votării moţiunii de cenzură bugetarii din toate sectoarele vor să intre în grevă generală.

×
Subiecte în articol: observator