x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nico şi Miriţă pleacă la Belgrad!

Nico şi Miriţă pleacă la Belgrad!

de Dana Andronie    |    Miron Manega    |    24 Feb 2008   •   00:00
Nico şi Miriţă pleacă la Belgrad!
Sursa foto: Dan Marinescu/

Nico şi Vlad Miriţă au fost mai puternici decât opinia generală privind reprezentarea României la Eurovision. Aşadar, nu suedezii, cu toate că au fost mulţi şi buni, ci românii vor merge la Belgrad pentru România.

Hai România! - Naţionalismul a învins!

 

Nico şi Vlad Miriţă au fost mai puternici decât opinia generală privind reprezentarea României la Eurovision. Aşadar, nu suedezii, cu toate că au fost mulţi şi buni, ci românii vor merge la Belgrad pentru România.

Ordinea din concurs a pieselor a fost următoarea: “Prea mici sunt cuvintele” (Pacifica), “Come this way” (Zero feat. Marius Moga), “Seven Days” (Paula Seling _i Provincialii), “Fairytale Story” (Nicola), “Love Is All I Need” (Tabasco), “RailRoad, RailRoad” (Rednex feat. Ro-mania), “Dr Frankenstein” (LaGaylia Frazier), “Shine” (Biondo), “Run Away” (Cătălin Josan), “The Key Of Life” (Simona Nae), “C’est la vie” (Yana), “Pe-o margine de lume” (Nico şi Vlad Miriţă). După cum se vede, conform tragerii la sorţi, “suedezii” s-au nimerit să vină unii după alţii. Aşa cum tot tragerea la sorţi făcuse ca în prima semifinală să pice piesele cele mai slabe, iar în a doua – cele mai bune. Temă de gândire pentru o viitoare analiză...

 

CINE CU CINE. Dacă luăm ca reper comentariile de pe forum, ne-am fi aşteptat ca publicul să voteze majoritar în favoarea celor de la Biondo. Ei bine, s-a întâmplat exact pe dos: publicul a punctat în favoarea lui Nico şi a lui Vlad, iar juriul – în favoarea suedezilor. Din 12 juraţi, şapte le-au acordat punctajul maxim. Piesa “Shine” a impresionat unanim. În camera verde toţi o fredonau, în acelaşi timp cu suedezii. Chiar şi Ionuţ Ungureanu, partenerul Paulei Seling. Iar La Gaylia, compatrioata celor de la Biondo, plângea de emoţie. Sunetul a fost, de data asta, impecabil. S-au auzit la fel de bine şi performanţele, şi “dumele” (nici o legătură cu Ioan Duma). Explicaţia este simplă: sonorizarea fusese reglată, înainte de concurs, de Goran Bregovici.

Războiul televoturilor s-a dat între “Shine” şi “Pe o margine de lume”. În final, toate cele trei trupe suedeze au primit de la publicul român 8.104 puncte.

Dar câştigătorii au fost Nico şi Vlad Miriţă, la o diferenţă de 971 de voturi de Biondo (8.277 românii şi 7.306 suedezii). C’est la vie!

×
Subiecte în articol: observator