x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Premierul Ciucă anunță că susține propunerea privind pragul de 9.000 de lei la infracțiunea de abuz în serviciu

Premierul Ciucă anunță că susține propunerea privind pragul de 9.000 de lei la infracțiunea de abuz în serviciu

de Redacția Jurnalul    |    29 Mar 2023   •   21:38
Premierul Ciucă anunță că susține propunerea privind pragul de 9.000 de lei la infracțiunea de abuz în serviciu
Sursa foto: gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă, a anunţat că va susține propunerea Ministerului Justiţiei privind pragul de 9.000 de lei la infracţiunea de abuz în serviciu.

"În această seară, am decis să susţinem propunerea Ministerului Justiţiei privind pragul de 9000 de lei la infracţiunea de abuz în serviciu. L-am mandatat pe liderul grupului PNL de la Camera Deputaţilor, Gabriel Andronache, să depună acest amendament în numele Partidului Naţional Liberal, în vederea susţinerii şi adoptării lui", a scris Ciucă pe Facebook.

Senatul a adoptat, în şedinţa de plen de miercuri, proiectul de lege al Guvernului pentru modificarea Codului penal şi a altor acte normative, pentru punerea în acord cu decizii ale Curţii Constituţionale, prin care pragul pentru abuzul în serviciu, care se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani, se stabileşte la 250.000 de lei.

Ministerul Justiţiei a anunţat, ulterior, că va susţine adoptarea de către Camera Deputaţilor a unui prag de 9.000 de lei la infracţiunea de abuz în serviciu.

×
Subiecte în articol: nicolae ciuca prag abuz in serviciu