x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Muzicianul Harry Tavitian, despre caterisirea părintelui Nicolae Picu: "Au recurs la o manipulare media de anvergură. Arhiepiscopia vrea să pună mâna pe Așezământ și să îl transforme în sursă de câștig"

Muzicianul Harry Tavitian, despre caterisirea părintelui Nicolae Picu: "Au recurs la o manipulare media de anvergură. Arhiepiscopia vrea să pună mâna pe Așezământ și să îl transforme în sursă de câștig"

15 Mar 2013   •   15:46
Muzicianul Harry Tavitian, despre caterisirea părintelui Nicolae Picu: "Au recurs la o manipulare media de anvergură. Arhiepiscopia vrea să pună mâna pe Așezământ și să îl transforme în sursă de câștig"
Sursa foto: Biserica Sfântul Mare Mucenic Mina

Părintele Nicolae Picu de la Biserica Sfântul Mare Mucenic Mina a fost caterisit, la începutul lunii martie, de Consistoriul Eparhial (tribunalul bisericesc) al Arhiepiscopiei Tomisului, pentru că a trecut lăcaşul de cult și aşezământul social în patriminoul asociaţiei sale (societate filantropică numită Aşezămintele Sfântului Mare Mucenic Mina). Unul dintre enoriaşii săi, muzicianul Harry Tavitian, spune ca: "au a recurs la o manipulare media de anvergura si din pacate televiziunile au preluat stirea ca atare. Mobilul real al "conflictului" e faptul ca parintele Picu finanta din banii bisericii un asezamant pentru copii. Arhiepiscopia vrea sa puna mana pe Asezamant si sa il transforme in sursa de castig. Constantean fiind, cred ca am starnit mania Domnului ca stiam cu totii ce se intampla la Arhiepiscopie, si am tacut. Acum ne-am hotarat ca macar sa marturisim adevarul despre parintele Picu si sa nu il parasim", spune Tavitian.

Tavitian, s-a întâlnit cu preotul Picu cu puţin timp înainte de decizia Arhiepiscopiei de a-l caterisi. „Înainte de a pleca în Italia, părintele Picu – foarte întărit sufleteşte – ne-a îndemnat să nu judecăm pe nimeni, să iertăm şi să ne rugăm. Dânsul a ales să facă ascultare până la sfârşit, supunându-se hotărârilor luate şi, încrezător în Dumnezeu, nu s-a apărat în nici un fel în timpul linşajului mediatic la care a fost supus. Ne-a mai spus ca nu cumva, datorită celor întâmplate, să ne smintim şi să ne îndepărtăm de Sfânta Biserică. Ne-a sfătuit ca, dacă putem să nu ne tulburăm sufleteşte de cele întâmplate, să venim în continuare la slujbe la Biserica Sfântul Mina, dacă nu, să mergem acolo unde avem pace în suflet“.

Părintele Nicolae Picu se află acum în Italia, la fratele său care slujeşte ca preot catolic la Vatican.

Jurnalul Național a scris despre povestea așezământului social al părintelui Nicolae Picu ---> Arca din Tăbăcărie

Citește și : Legea lui Teodosie, mai presus de instanţă

×