Potrivit unui comunicat de presă transmis de Primăria Sectorului 4, la finalul unei perioade îndelungate, marcată de tergiversări nefondate, primarul general, Nicușor Dan, a semnat, vineri, avizul Comisiei Tehnice de Circulație (CTC) din cadrul Primăriei Municipiului București (PMB), document care lipsea din întregul dosar de autorizare a lucrărilor urgente de punere în siguranță a centrului Capitalei, prin refacerea din temelii a Planșeului Unirii.
Avizul CTC va fi astfel adăugat documentelor similare ce formează dosarul de autorizare a lucrărilor, dosar depus deja la Direcția de Urbanism a PMB în urmă cu aproximativ 8 luni.
„Este trist și regretabil faptul că primarul general a condiționat emiterea acestui aviz, care era o simplă formalitate, fiind verificat deja de către toate autoritățile competente domeniu și care fac parte din Comisia Tehnică de Circulație, în funcție de interesul său pur politic. Este trist și regretabil că, motivat doar de rațiuni electorale, domnul Nicușor Dan a ales până astăzi să pună în pericol zecile de mii de bucureșteni care traverzează centrul Capitalei în fiecare zi și să ignore atât expertizele tehnice deja efectuate, cât și realitatea din teren, constatată inclusiv de către reprezentanții mass-media. Sper, ca întotdeauna, că buna-credință și interesul public vor prima în zilele următoare și că Primarul General nu va continua să tergiverseze și emiterea autorizației de construire, care ne-ar permite să începem de îndată lucrările atât de necesare pentru siguranța Bucureștiului”, declară Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.
Contractul de execuție a lucrărilor de refacere din temelii a Planșeului Unirii a fost semnat în urmă cu mai bine de un an. De asemenea, tot înurmă cu aproape un an a fost asigurată, de către Guvernul României, prin Ordonanță de Urgență, finanțarea necesară acestui proiect, în sumă de aproape 800 de milioane de lei.
„În acest timp, placa uriașă de beton ce acoperă râul Dâmbovița în Piața Unirii se degradează în continuare, așa cum arătau expertizele tehnice actualizate în septembrie anul trecut. La acel moment, specialiștii arătau faptul că anumite zone ale planșeului pot fi un „pericol public” pentru circulația rutieră și cea pietonală și că, în lipsa unor lucrări de intervenție executate în regim de urgență, anumite zone ale construcției ar putea ceda, antrenând consecințe greu de imaginat. Chiar și în aceste condiții, în care starea tehnică precară a Planșeului Unirii nu poate fi pusă la îndoială, Primarul General a refuzat constant emiterea documentelor de autorizare”, acuză Primăria Sectorului 4.
(sursa: Mediafax)