x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicușor Dan: Greva este ilegală, în stare de alertă nu se face grevă. Facem plângeri penale

Nicușor Dan: Greva este ilegală, în stare de alertă nu se face grevă. Facem plângeri penale

20 Ian 2022   •   08:58
Nicușor Dan: Greva este ilegală, în stare de alertă nu se face grevă. Facem plângeri penale

Greva de la STB este ilegală, pentru că în stare de alertă nu se face grevă și nu este spontană, pentru că este orchestrată de sindicat, dar are și substat politic, pentru că liderul de sindicat Vasile Petrariu este consilier PSD, a declarat joi primarul general al Capitalei Nicușor Dan

Primarul a anunțat că vor fi depuse plângeri penale la adresa liderilor de sindicat și pentru oprirea grevei.

Nicușor Dan spune că activitatea STB trebuie optimizată, și că această acțiune va continua, și -a declarat deschis discuțiilor cu angajații STB, dar fără intermedierea sindicatului.

”Avem o grevă la STB, o acțiune foarte gravă care afectează foarte mulți bucureșteni, de toate categoriile. Copii care merg la școală, oameni care trebuie să meargă la muncă.

Este o grevă ilegală pentru multe motive. Suntem în stare de alertă și-n stare de alertă nu se fac greve. 

Și chiar dacă nu am fi în stare de alertă, există o obligație legală ca pentru transportul public să fie asigurată o activitate de o treime, lucru care nu se întâmplă. 

Acțiunea în instanță este scrisă și depusă la Tribunalul București de către STB prin care solicită judecătorilor să constate că această acțiune este ilegală și să îi pună să reia lucrul. 

Această grevă afectează viața a sute de mii de bucureșteni. 

Nu este o grevă spontană, așa cum se afirmă. Este o grevă orchestrată de sindicatul reprezentativ și avem dovezile în acest sens. Este o grevă politică al cărei principal responsabil este domnul Petrariu, consilier general PSD, și lider al sindicatului reprezentativ. 

Îmi pare rău că șoferii au căzut în plasa acestor manipulări care au substrat politic. Fac apel la șoferi să înțeleagă gravitatea acțiunilor lor. Fac apel să reia activitatea, pentru că afectează viața a sute de mii de bucureșteni!”, a declarat primarul general.

Angajații Societății de Transport București au intrat joi dimineață în grevă spontană, după acțiunea de protest de miercuri.

 

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan