x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicușor Dan: Am primit cea mai mare parte a studiilor de fundamentare pentru actualizarea PUG

Nicușor Dan: Am primit cea mai mare parte a studiilor de fundamentare pentru actualizarea PUG

de Redacția Jurnalul    |    04 Aug 2023   •   20:00
Nicușor Dan: Am primit cea mai mare parte a studiilor de fundamentare pentru actualizarea PUG

Primarul general al Capitalei a anunțat că a primit cea mai mare parte a studiilor de fundamentare necesare pentru actualizarea Planului Urbanistic General (PUG).

„În această saptămână am primit de la Consorțiul condus de Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu cea mai mare parte a studiilor de fundamentare necesare actualizării Planului Urbanistic General”, a anunțat vineri, pe Facebook, Nicușor Dan.

Acesta spune că a acordat o mare importanță acestei părți de fundamentare, pentru că numai pornind de la analize corecte, date suficiente și discuții cu factorii interesați se poate ajunge la reglementări care să răspundă nevoilor complexe ale Bucureștiului.

Primarul susține că perioada de recepție va dura aproximativ o lună, după care va începe prezentarea publică a fiecărui studiu, pregătind astfel dezbateri reale pe regulamentul de urbanism către finalul anului.

„Dorim să asigurăm un proces transparent care să permită o cât mai bună înțelegere a propunerilor specialiștilor contractați pentru a elabora acest document esențial pentru dezvoltarea unui oraș, dar și un proces participativ prin care nevoile locuitorilor să fie cât mai bine înțelese, pentru ca documentul final să fie cunoscut și susținut de noi toți”, a adăugat primarul general.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: nicusor dan pug