x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Noi consultări la Primăria Capitalei privind derularea proiectului “Reabilitare peisagistică a parcului istoric Grădina Cişmigiu”

Noi consultări la Primăria Capitalei privind derularea proiectului “Reabilitare peisagistică a parcului istoric Grădina Cişmigiu”

21 Aug 2019   •   16:35
Noi consultări la Primăria Capitalei privind derularea proiectului “Reabilitare peisagistică a parcului istoric Grădina Cişmigiu”

Viceprimarul Capitalei, Tomnița Michaela Florescu, a avut o întâlnire, la sediul Primăriei Municipiului București, atât cu cei implicați, cât și cu cei interesați de derularea proiectului „Reabilitare peisagistică a parcului istoric Grădina Cișmigiu”, la inițiativa Gabrielei Firea, se arată într-un comunicat emis de Primăria Capitalei.

„Reiterez pe această cale că proiectul urmăreşte restaurarea acestui obiectiv, Grădina Cişmigiu, pe care să-l redam bucureștenilor ca spațiu public de calitate, sigur pentru vizitatori și care să păstreze amprenta sa istorică. Proiectul nu propune înfiinţarea unor noi spații comerciale și nici defrișări de arbori pentru realizarea de restaurante, ci sunt prevăzute plantări noi, dar şi demontarea unor construcţii care imprimă parcului o imagine improprie. Subliniez că toate intervenţiile vor fi corelate cu statutul de monument istoric al parcului”, a declarant Gabriela Firea.

În cadrul întâlnirii s-a subliniat că pentru documentațiile de avizare a lucrărilor de intervenţie – DALI au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici, respectiv valoarea de investiţie. Fără această estimare, fazele proiectului tehnic și implementarea acestuia nu pot avansa, se arată în comunicat. De asemenea, în urma întâlnirii, s-a stability ca în data de 29 august 2019 să fie întrunită o ședință de lucrur cu participarea specialiștilor pentru a se discuta soluțiile tehnice pentru fazele ulterioare de proiectare.

La ședința din 20 august urmează să participle: Viceprimarul Capitalei, Directorul General A.L.P.A.B., şeful de proiect complex, elaboratorul studiului peisagistic din acest proiect – peisagist expert în grădini istorice, reprezentanţi din partea ASOP şi ai elaboratorului PUZ Parcul Cişmigiu, un reprezentant din partea OAR Bucureşti şi doi reprezentanţi din partea Grupului de Iniţiativă Civică Cişmigiu.

×
Subiecte în articol: gradina cismigiu parcul cişmigiu