x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Noi limite de viteză în localităţile traversate de DN 17

Noi limite de viteză în localităţile traversate de DN 17

02 Aug 2010   •   00:00
Noi limite de viteză în localităţile traversate de DN 17

Viteza permisă pe DN 17, drumul care face legătura între Transilvania şi Moldova, este, de luni, de 70 de kilometri la oră, şi nu 50, în mai multe localităţi din judeţul Bistriţa-Năsăud şoferii fiind atenţionaţi în acest sens prin 70 de indicatoare.

Şeful Secţiei Bistriţa a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj, Alexandru Slavita, a declarat că indicatoarele rutiere cu noile limite de viteză au sosit vineri, iar luni dimineaţă s-a început montarea lor în toate localităţile în care s-a modificat viteza, toată operaţiunea urmând să dureze o zi.

"Am primit 70 de indicatoare cu noile limite de viteză. Am început luni dimineaţă montarea lor şi vom finaliza acest proces până la sfârşitul zilei, aşa că noile limite de viteză sunt în vigoare de azi (luni - n.r.)", a spus Slavita.

Potrivit sursei citate, pe tronsonul Bistriţa - Piatra Fântânele, localitate aflată la graniţa cu judeţul Suceava, limita de viteză în interiorul localităţilor este modificată de la 50 de kilometri la oră la 60 de kilometri la oră, excepţie făcând localităţile Livezile şi Prundu Bîrgăului, unde limita maximă de viteză va rămâne de 50 de kilometri la oră.

Totodată, pe tronsonul Bistriţa - Dej (Cluj) limita de viteză este ridicată în localităţi de la 50 de kilometri la oră la 70 de kilometri la oră, cu excepţia localităţilor Şieu-Măgheruş, Şintereag, Beclean - până la podul Meleşului (în direcţia Dej), Coldău şi Reteag - până la intersecţia spre localitatea Ciceu Giurgeşti (în direcţia Dej), unde limita maximă a vitezei legale rămâne de 50 de kilometri la oră.

Limita de viteză pe DN 17 în interiorul localităţilor a fost modificată ca urmare a unei decizii comune a prefectului de Bistriţa-Năsăud, Cristian Florian, şi a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud.

Şeful IJP Bistriţa-Năsăud, comisarul şef Ioan Sidor Bodescu, a anunţat, într-o şedinţă a Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP), anterioară deciziei de modificare a limitei de viteză pe DN 17, că se vor lua mai multe măsuri de siguranţă pentru circulaţia pe acest drum printre care şi aceea prin care se va interzice circulaţia bicicliştilor şi a căruţelor în timpul nopţii, dar şi între localităţi.

×
Subiecte în articol: trafic