x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Noi nereguli în marile magazine din București: comisarii au găsit alimente mucegăite și mizerie

Noi nereguli în marile magazine din București: comisarii au găsit alimente mucegăite și mizerie

05 Noi 2021   •   11:00
Noi nereguli în marile magazine din București: comisarii au găsit alimente mucegăite și mizerie

Comisarii de la Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor al Municipiului București (CPCMB) au descoperit noi nereguli în marile magazine din București și Ilfov. În zonele alimentare din două magazine, ei au găsit alimente mucegăite și mizerie.

Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor al Municipiului București (CPCMB) a verificat joi respectarea prevederilor legale din domeniu, în zonele alimentare ale magazinelor Carrefour Băneasa și Mega Image Balotești.

În urma controlului, au fost constatate numeroase deficiențe. Este vorba despre comercializarea unor legume și fructe cu modificari organoleptice (consistenta moale, mucegai, lovituri mecanice) și despre igienizarea necorespunzatoare a interiorului rotisorului (resturi alimentare, urme de arsuri, strat gros de grăsime, grilajul de la gura de ventilație murdar).

De asemenea, au fost descoperite produse de cofetărie cu zone cu mucegai de culoare alb-gri și spații de prezentare cu praf și resturi alimentare.

Ca urmare, comisarii CPCMB au sancționat contravențional operatorii economici, cu amenzi în valoare de 13.000 lei. În plus, comisarii au dispus următoarele măsuri: retragerea din circuitul consumului uman a produselor alimentare cu deficiențe și oprirea temporară de la prestarea serviciului de rotisat (rotisor) în cazul magazinului Mega Image.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: nereguli magazine