x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Noi proiecte pentru București. Sorin Oprescu atrage investitori din Israel

Noi proiecte pentru București. Sorin Oprescu atrage investitori din Israel

27 Mar 2014   •   19:42
Noi proiecte pentru București. Sorin Oprescu atrage investitori din Israel

Aflat în vizită în Israel, Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, s-a întâlnit cu Yitzhak Aharonovich, ministrul Siguranței Publice. Creșterea gradului de siguranță a cetățeanului în orașele mari a fost una dintre temele de discuție abordate în cadul întâlnirii. 

De doi ani si jumătate, Israelul dezvoltă proiectul „Oraș Sigur”, în baza căruia 60 de orașe și-au creat structuri comune Primarie-Poliție, formate din inspectori ai primăriilor și polițiști din cadrul Ministerelui de interne, care veghează la siguranța orașului și previn apariția problemelor legate de calitatea vieții.

''Proiectul prezintă două avantaje majore. În primul rând, noua structură lucrează la comanda Primarului, pe chestiuni ce țin de ordine publică conform necesităților orașului dar fără să se suprapună cu activitățile specifice ale ofițerilor de poliție. În al doilea rând, fără creșterea costurilor de o parte și de alta, se dublează forța de lucru”, a declarat Yitzhak Aharonovich.

„Ca Primar General al Capitalei României sunt preocupat de siguranța cetățeanului, acest aspect aflându-se în prim planul interesului public și, implicit a agendei Administrației pe care o conduc. Toți dorim să trăim în condiții de ordine și siguranță. Știu că sprijinul dumneavoastră, ce s-ar putea materializa în prima fază prin transmiterea experienței acumulate în acest domeniu atât de sensibil, ar putea însemna implementarea rapidă a unui program similar și la București”, a spus edilul Capitalei, care s-a arătat  interesat de proiect și a cerut expertiza pentru implementarea acestuia la București.

Tot astăzi, Oprescu s-a mai întâlnit cu Ron Huldai, primarul oraşului Tel Aviv. Aceștia au discutat despre compatibilitățile dintre cele două orașe și despre posibilitatea unor colaborări viitoare.

Sorin Oprescu a apreciat diversitatea arhitecturală a orașului și i-a explicat omologului său eforturile pe care le face la București, pentru refacerea Cartierului evreiesc, cu tot ceea ce a reprezentat el în istoria Bucureștiului. Cei doi primari au convenit să colaboreze pentru sprijinirea investitorilor israelieni și români deopotrivă, în scopul reducerii birocrației, prin introducerea bunelor practici în administrația locală, precum și prin schimbul de specialiști.
 
În timpul vizitei efectuate în Israel, Sorin Oprescu, a fost primit ieri de președintele Shimon Peres și de primul-ministru Benjamin Netanyahu. Vizita se înscrie în seria eforturilor depuse de Edilul șef al Capitalei în atragerea de noi investitori pentru dezvoltarea orașului. 

×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu Israel investitori proiecte