x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Noi REȚINERI în dosarul de corupţie al primarului Sorin Oprescu

Noi REȚINERI în dosarul de corupţie al primarului Sorin Oprescu

06 Sep 2015   •   22:56
Noi REȚINERI în dosarul de corupţie al primarului Sorin Oprescu
Sursa foto: deeepblue/Getty Images/iStockphoto

Mircea Octavian Constantinescu, director în cadrul Primăria Municipiului Bucureşti, a fost reţinut duminică seară de procurorii DNA în dosarul de corupţie al primarului Capitalei, Sorin Oprescu.

În acest caz, au mai fost reţinute alte patru persoane, printre care fostul şofer al primarului Stanca Cristian, zis Grenadă, şi şefii Centrului Cultural ''Palatele Brâncoveneşti'', Florin Supeală şi Ruxandra Petroi Avasiloae.

Procurorii DNA au efectuat duminică percheziţii domiciliare la trei instituţii publice - Primăria Capitalei, Administraţia Cimitirelor şi Centrul Cultural al Palatelor Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului.

Procurorii DNA l-au reţinut pe Sorin Oprescu, primarul municipiului Bucureşti, pentru luare de mită.

El este prezentat, duminică, Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 2013-2015, un grup bine organizat, la care a aderat şi Sorin Oprescu, a înfiinţat în administraţia locală din municipiul Bucureşti un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească contracte din partea instituţiilor publice aflate în subordinea Primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuţia acelor contracte, cu titlul de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului.  

Agerpres

×
Subiecte în articol: dna Sorin Oprescu