x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Noile proiecte ale lui Al Gore

Noile proiecte ale lui Al Gore

de Alexandru Nastase    |    04 Aug 2008   •   00:00
Noile proiecte ale lui Al Gore

ECOLOGIST ● Fostul vicepresedinte american e foarte activ
Laureat al Premiului Nobel pentru Pace, fostul vicepresedinte american Al Gore continua de zor proiectele ecologiste care i-au adus foarte multe succese si foarte multi bani in ultimii ani. De data aceasta, Gore se implica in rezolvarea crizei energetice care ameninta Statele Unite.



ECOLOGIST ● Fostul vicepreşedinte american e foarte activ
Laureat al Premiului Nobel pentru Pace, fostul vicepreşedinte american Al Gore continuă de zor proiectele ecologiste care i-au adus foarte multe succese şi foarte mulţi bani în ultimii ani. De data aceasta, Gore se implică în rezolvarea crizei energetice care ameninţă Statele Unite.

Cel mai nou proiect marca Al Gore vizează oprirea punerii în practică a unui plan al administraţiei americane, care viza începerea exploatării unor rezerva bogate de petrol din largul coastelor americane. Îngrijoraţi de creşterea preţului barilului de petrol, autorităţile de la Washington au decis începerea producţiei în cîteva locaţii de-a lungul coastelor nord-americane. Se speră că petrolul astfel obţinut ar duce la reducerea preţului barilului şi la îmbunătăţirea vieţii în America, unde preţurile au explodat în acest an din această cauză.

"NU E CORECT". Al Gore militează şi el pentru reducerea preţului la barilul de petrol, dar propunerile sale sînt ecologiste. În viziunea fostului vicepreşedinte american – învins de George W. Bush la alegerile din 2000 – nu trebuie mărită producţia de petrol, ci trebuie redus consumul. Gore a prezentat măsuri prin care s-ar putea realiza acest lucru şi a organizat o strîngere de semnături pentru a determina autorităţile guvernamentale să urgenteze implementarea de noi tehnologii. Pentru că acestea nu au dat roade, Al Gore atrage acum atenţia asupra faptului că exploatarea puţurilor din largul coastelor va cauza un dezastru ecologic. "Este una dintre cele mai mari greşeli pe care administraţia Bush o va face. Zeci, poate chiar sute de specii vor avea de suferit de pe urma acestei exploatări. Mii de slujbe din zonă (pescari, cercetători etc.) se vor pierde doar pentru că America este dependentă de petrol şi nu vrea să se oprească. Le cerem să se oprească", a spus Gore.

Carieră politică şi ecologistă

Al Gore a fost vicepreşedintele Statelor Unite în mandatul preşedintelui Bill Clinton, între 1992 şi 2000. La încheierea mandatului a candidat din partea Partidului Democrat pentru postul de la Casa Albă, dar a fost învins, în urma unui proces electoral complicat (în mai multe state s-au numărat de mai multe ori voturile), în favoarea republicanului George Bush, aflat şi acum în funcţie. După înfrîngere, Al Gore s-a dedicat din nou pasiunii sale mai vechi – ecologia (a scris mai multe cărţi despre epuizarea resurselor planetei şi nevoia de a ne schimba cît mai rapid modul de viaţă). Aşa au apărut carte şi filmul (premiat cu Oscar) "Un adevăr incomod". În 2007, eforturile sale au fost răsplătite cu Premiul Nobel pentru Pace.

×
Subiecte în articol: verde! gore