x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nor de praf lăngă oraşul Baia Mare

Nor de praf lăngă oraşul Baia Mare

de Jurnalul National    |    01 Aug 2007   •   00:00

Un nor de praf stărnit de vănt pe iazul de minereu Bozănta Mare a speriat luni seară localnicii din satele apropiate şi autorităţile de mediu, informează corespondentul Rompres.

Directorul Agenţiei de Mediu din Baia Mare, Victor Iancu, a declarat că o furtună puternică a ridicat in atmosferă o cantitate apreciabilă de praf din halda de minereu steril, situată in apropierea localităţii Bozănta Mare.

Praful s-a depus pe culturile de legume, de cereale şi pe case. Oamenii au fost sfătuiţi să nu consume legumele sau fructele de pe cămp decăt după spălare. Localnicii din Bozănta Mare, Lăpuşel şi Recea s-au speriat de faptul că furtuna de praf le-ar putea afecta sănătatea. APM Baia Mare a precizat că praful depus pe case şi plante conţine metale neferoase rezultate din prelucrarea minereurilor, dar pentru moment nu se poate aprecia dacă acesta ar avea urmări asupra sănătăţii oamenilor sau a culturilor agricole. In urmă cu o lună, un nor de praf cu conţinut de metale neferoase adus de o furtună puternică s-a aşezat peste oraşul Baia Sprie şi localitatea Tăuţii de Sus.

×
Subiecte în articol: verde!