x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Normele privind clasa pregătitoare, clasa a IX-a şi examenele de la finalul anului vor rămâne neschimbate

Normele privind clasa pregătitoare, clasa a IX-a şi examenele de la finalul anului vor rămâne neschimbate

de Rador    |    07 Ian 2013   •   10:25
Normele privind clasa pregătitoare, clasa a IX-a şi examenele de la finalul anului vor rămâne neschimbate
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Normele privind clasa pregătitoare, clasa a IX-a şi examenele de la finalul anului vor rămâne neschimbate până când parlamentul va adopta noua lege a educaţiei. Ministrul Remus Pricopie consideră că în sistemul de învăţământ nu trebuie făcute schimbări bruşte.

Autorităţile ar trebui să fie mai flexibile în privinţa clasei pregătitoare, în sensul de a fi lăsată la grădiniţă din motive obiective, precum lipsa spaţiului şi a cadrelor didactice. Ministrul educaţiei, Remus Pricopie, a afirmat că lămuririle privind clasa pregătitoare, dar şi clasa a IX-a unde le este locul - la grădiniţă, gimnaziu sau liceu - vor veni de la parlament, mai exact de la Senat, unde există un proiect de lege a educaţiei. El a precizat într-un interviu pentru Agerpres că până la adoptarea unor noi modificări legea obligă să fie respectate metodologiile intrate în vigoare la 1 septembrie, anul trecut. Remus Pricopie a adăugat că o politică, atunci când este adoptată, nu se aplică peste noapte, fără studii de impact. În privinţa bacalaureatului, ministrul a spus că, potrivit legii în vigoare, examenul va fi organizat ca anul trecut, cu camere de supraveghere cu tot. Oficialul a spus că ar putea fi introdus şi bacalaureatul profesional, dacă parlamentul va reglementa această opţiune, care nu presupune modificarea modalităţii de susţinere a examenului.

×