x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Noua Zeelanda - Alpinist roman disparut

Noua Zeelanda - Alpinist roman disparut

10 Noi 2004   •   00:00

Un alpinist roman era la un pas de a repeta tragedia unui concetatean de-al sau, mort la inceputul anului, pe Muntele Cook, la 3.754 de metri, din Noua Zeelanda.

LAVINIA TUDORAN

Sambata seara, romanul a contactat centrul de comunicatii din orasul Christchurch, aflat pe coasta de est a Noii Zeelande. El a cerut disperat ajutor pentru ca se ratacise in incercarea de a ajunge la un adapost aflat in pasul Muller de pe varful Cook.

FINAL FERICIT. Autoritatile neo-zeelandeze au declansat imediat o operatiune de cautare si salvare a concetateanului nostru. Din fericire, acesta a ajuns la destinatie inaintea echipelor de interventie. Potrivit presei straine, politia nu a dezvaluit numele alpinistului, spunand despre el doar ca ar avea intre 50 si 60 de ani si ca intentioneaza sa ramana mai multe zile in zona pasului Muller.

TRAGEDIE. Un alt roman, Adrian Iordache, in varsta de numai 28 de ani, si-a pierdut in februarie anul acesta viata in masivul Cook, cel mai inalt din Noua Zeelanda. Adrian, un tanar brasovean aflat in Noua Zeelanda pentru a-si da doctoratul in matematica, plecase intr-o expeditie pe varful Cook impreuna cu un coleg de-al sau. Din pacate, Iordache a alunecat in regiunea ghetarului Linda din masivul Cook si nu a mai putut fi salvat de echipele de interventie alertate de colegul sau de expeditie. Vestea mortii sale a cazut ca un trasnet pentru mama lui Adrian. Femeia a ramas singura pe lume, sotul sau murind si el in urma cu sase ani.

×
Subiecte în articol: observator