x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator NU TOT CE ZBOARĂ… ATERIZEAZĂ PE TERENUL TĂU. Proprietarii de sub Aeroportul Tulcea vor decola spre alte terenuri

NU TOT CE ZBOARĂ… ATERIZEAZĂ PE TERENUL TĂU. Proprietarii de sub Aeroportul Tulcea vor decola spre alte terenuri

de Suzan Mehmet    |    12 Noi 2008   •   00:00
NU TOT CE ZBOARĂ… ATERIZEAZĂ PE TERENUL TĂU. Proprietarii de sub Aeroportul Tulcea vor decola spre alte terenuri

Autorităţile din Tulcea tergiversează la nesfârşit rezolvarea problemelor aprute în urmă cu câţiva aniîn zona Aeroportului „Delta Dunării”. Peste 30 de persoane au primit titluri de proprietateîn jurul acestui perimetru,  fără să se ia în calcul faptul că zona este de utilitate publică, iar aeroportul urmează să se extindă pentru a deveni funcţional.

Titluri atacate în instanţă

Aşa s-a ajuns la conflict. Consiliul Judeţean şi Regia Autonomă Aeroportul Tulcea au atacat în instanţă toate aceste titluri de proprietate, timp în care administraţia judeţeană şi Ministerul Transporturilor au demarat modernizarea şi extinderea funcţiunilor aeroportului. Proprietarii de terenuri s-au trezit cu gropi, stâlpi de balizaj sau garduri pe pământul unde ştiau că au titluri şi la rândul lor au sesizat instanţa pentru tulburare de posesie. După câţiva ani de procese, oamenii au obţinut hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile care consfinţesc dreptul lor de proprietate pe terenurile respective.

 

Exproprieri sau recurs graţios

Conştienţi că vecinătatea cu aeroportul îi va îmbogăţi peste noapte, proprietarii sperau să obţină de la Consiliul Judeţean despăgubiri consistente de ordinul sutelor de mii de euro. Secretarul general al judeţului, Constantin Cabuz, are însă altă soluţie: „ Vom merge pe un schimb de terenuri, având în vedere că am primit 56 hectare de la ADS exact pentru această situaţie. E drept, unul dintre proprietari a cerut 50 euro pe mp şi are un titlu pe 5,5 ha. Nu ne permitem să rupem de la buget o astfel de sumă, aşa că vom trece la exproprieri pentru utilitate publică, evident, cu justa despăgubire a proprietarilor”. Direcţia Juridică a Consiliului Judeţean are în vedere inclusiv varianta recursului graţios dacă după următoarele întâlniri cu proprietarii soluţia schimbului de terenuri nu va fi agreată.

×
Subiecte în articol: romania