x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Numărul cazurilor de gripă porcină din România a ajuns la 847

Numărul cazurilor de gripă porcină din România a ajuns la 847

07 Noi 2009   •   00:00

Potrivit Ministerului Sănătăţii, numărul cazurilor de gripă porcină diagnosticate în România a ajuns la 847, după ce, până astăzi, la ora 12.00, au fost confirmate 50 de cazuri noi, cele mai multe în Bucureşti şi în judeţele Botoşani şi Galaţi.



Potrivit datelor pentru ultimele 24 de ore, în intervalul de vineri, ora 12.00, şi până sâmbătă la aceeaşi oră, au fost depistate 10 cazuri în Capitală şi câte şase în Botoşani şi Galaţi. Restul cazurilor nou confirmate se înregistrează în Mehedinţi (cinci), Bacău (patru), Prahova (trei), Bihor, Iaşi, Dolj şi Mureş (două), Argeş, Braşov, Constanţa, Sibiu, Vaslui şi Vrancea (câte un caz).

Numărul persoanelor aflate sub tratament este de 362. Cazurile confirmate şi investigaţiile epidemiologice din ultimele 24 de ore au dus la suspendarea cursurilor, pentru şapte zile, la o clasă din Şcoala nr.11 Turnu Severin şi la una din Liceul Don Orione Oradea. Tot din pricina gripei, în Galaţi, au fost suspendate, de vineri, cursurile la Grupul Şcolar Radu Negru (patru cazuri confirmate în trei clase diferite), iar de joi, la Facultatea de Ştiinte Economice din Universitatea Dunărea de Jos (un singur caz confirmat), la instituţia de învăţământ superior decizia fiind luată de conducerea acesteia.

×
Subiecte în articol: observator