x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Numărul locurilor pentru clasa pregătitoare mai mare decât anul şcolar anterior

Numărul locurilor pentru clasa pregătitoare mai mare decât anul şcolar anterior

29 Mar 2013   •   11:45
Numărul locurilor pentru clasa pregătitoare mai mare decât anul şcolar anterior
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Numărul de locuri pentru clasa pregătitoare va fi pentru anul şcolar 2013-2014 mai mare decât cel de anul trecut, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, şeful Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Constantin Trăistaru.

Astfel, pentru anul şcolar 2013-2014 vor fi 11.900 de locuri în clasa pregătitoare faţă de 10.027 câte au fost anul trecut în Capitală, urmând a fi formate 476 de astfel de clase faţă de 427 în acest an şcolar.

Pentru anul şcolar viitor va creşte numărul de unităţi de învăţământ în care se desfăşoară clasa pregătitoare de la 181 la 185.

În ceea ce priveşte înscrierea la clasa I, numărul de clase pentru anul şcolar viitor va fi de 434, numărul de elevi pentru clasa I fiind de 10.245, cei care sunt în prezent la pregătitoare, la care se mai adaugă 1.167.

"Dacă vor fi mai mulţi copii pentru clasa pregătitoare nu este o problemă pentru că vom aloca clase în plus, dar în limita spaţiului disponibil. Ne gândim la toate posibilităţile pentru a cuprinde toţi copiii în şcoală. Cei care nu au loc vom găsi soluţii şi îi vom da la unităţile de învăţământ apropiate", a afirmat acesta.

Referindu-se la învăţământul particular, Trăistaru a spus că există 1.000 de locuri la clasele pregătitoare şi aproximativ 1.000 la clasa I.

Reprezentantul IŞMB a menţionat că 43 de unităţi de învăţâmânt din Capitală au programul ''Şcoală după şcoală''.

El a explicat că va exista suficient spaţiu în şcoli pentru a cuprinde viitorii elevi, întrucât anul acesta termină 540 de clase de-a IV-a.

Potrivit şefului IŞMB, anul acesta vor exista criterii specifice la licee precum Liceul German Goethe unde se va susţine o conversaţie în limba germană, la care părinţii nu vor avea acces.

IŞMB va avea un telefon verde 0800.816.021 la care părinţii pot suna şi se pot interesa în legătură cu înscrierea în învăţământul primar.

Totodată, la nivelul Inspectoratului Şcolar este înfiinţată o comisie care se va ocupa de înscrierile în învăţământul primar care va fi coordonată de inspectorul general Daniel Mălăiele.

În ceea ce priveşte evaluarea psihosomatică a viitorilor elevi, Constantin Trăistaru a spus că aceasta se va face la Şcoala Generală nr. 5, Şcoala Generală nr. 24, Şcoala Generală nr.195, Şcoala Generală nr.190, Şcoala Generală nr.115 şi Şcoala Generală nr.117.

×
Subiecte în articol: clasa pregatitoare