x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator NUP - Fas la bileţelul lui Tăriceanu

NUP - Fas la bileţelul lui Tăriceanu

de Miruna Pasa Petru    |    25 Apr 2007   •   00:00
NUP - Fas la bileţelul lui Tăriceanu

Procurorii Parchetului Instanţei Supreme au inchis acum şase zile dosarul penal referitor la bileţelul prin care premierul Călin Popescu Tăriceanu i-a cerut preşedintelui Traian Băsescu să vorbească la Parchet in cazul Rompetrol.

După mai multe luni de verificări, soluţia dispusă in cauză este neanceperea urmăririi penale, atat faţă de prim-ministru, cat şi faţă de Elena Udrea. Tăriceanu nu va fi astfel tras la răspundere penală pentru instigare la favorizarea infractorului, iar fosta consilieră de la Cotroceni nu va fi anchetată pentru divulgarea de informaţii care nu sunt destinate publicităţii.

Parchetul General a deschis dosarul penal in luna ianuarie, după ce a fost sesizat cu plangere de Uniunea Populară Social-Creştină, reprezentată de preşedintele Ioan Talpeş.

DEZVĂLUIREA. Scandalul fără precedent legat de bileţel a pornit la inceputul acestui an de la afirmaţiile Elenei Udrea, care intr-o emisiune televizată a susţinut că premierul Tăriceanu a incercat să-l determine pe Traian Băsescu să intervină, in favoarea liberalului Dinu Patriciu, pe langă procurorii care instrumentau cazul Rompetrol. La numai cateva zile de la dezvăluirile fostei consiliere prezidenţiale, şeful statului a arătat bileţelul respectiv şi i-a confirmat conţinutul.

×
Subiecte în articol: observator