x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator NUP pentru Monica Macovei în cazul auditului Freedom House

NUP pentru Monica Macovei în cazul auditului Freedom House

23 Oct 2008   •   00:00

Parchetul instanţei supreme a decis, la nouă luni de la sesizarea depusă de Ministerul Justiţiei, neînceperea urmăririi penale faţă de fostul deţinător al portofoliului, Monica Macovei, în cazul licitaţiei pentru auditul privind Strategia anticorupţie, realizat de către Freedom House.



În urma unei solicitări a agenţiei MEDIAFAX, Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a comunicat, joi, că procurorii au dispus neînceperea urmăririi penale faţă de Monica Macovei şi Cristina Guseth, liderul Freedom House România, anchetatori apreciind că faptele de care au fost acuzate cele două nu există, invocându-se articolul 10 litera a din Codul de procedură penală.

Ministerul Justiţiei a sesizat, în 9 octombrie 2007, Parchetul instanţei supreme după ce în urma verificărilor privind modul în care, în timpul ministeriatului Monicăi Macovei, a fost contractată organizaţia Freedom House - care a realizat auditul ce a stat la baza adoptării Strategiei Naţionale Anticorupţie în 2005 - a descoperit indicii de fals intelectual. Procurorii au dispus neinceperea urmăririi penale în 2 iulie 2008.

În septembrie anul trecut, succesorul Monicăi Macovei, ministrul de atunci al Justiţiei, Tudor Chiuariu, a lansat acuzaţii la adresa predecesorului său Monica Macovei şi a unor membri ai societăţii civile în legătură cu obţinerea contractului de auditare a fostului Parchet Naţional Anticorupţie (PNA, devenit DNA) de către Freedom House.

×
Subiecte în articol: romania