x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O elevă din Alba Iulia se află în carantină după ce s-a întors de la Carnavalul din Veneția

O elevă din Alba Iulia se află în carantină după ce s-a întors de la Carnavalul din Veneția

28 Feb 2020   •   10:03
O elevă din Alba Iulia se află în carantină după ce s-a întors de la Carnavalul din Veneția

O elevă de 15 ani de la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia a fost plasată în carantină, după ce a informat autoritățile că are febră. Aceasta a fost împreună cu colegii la Carnavalul din Veneția. 

Purtătorul de cuvânt al DSP Alba, Radu Ciobotea, a declarat că probele recoltate de la adolescentă vor fi trimise la Cluj-Napoca pentru analize.

„Eleva din grupul sosit duminică se afla la domiciliu în izolare, dar prezintă febra în jur de 38 de grade și a anunțat acest lucru la 112. A fost transferată la unitatea de carantină de la Secția Dermato Alba Iulia de către ISU, respectând protocolul. Vineri dimineață, la prima oră, vor fi transmise probele la Cluj-Napoca. Este o măsură preventivă, preferăm să fie o alarmă falsă, decât o confirmare, iar în acest sens respectăm instrucțiunile primite”, a spus Ciobotea.

47 de elevi și 4 profesori de la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia au fost plasați în izolare la domiciliu pentru 14 zile după ce s-au întors la sfârșitul săptămânii trecute din Italia, unde au participat la Carnavalul de la Veneția.

Mediafax

×
Subiecte în articol: coronavirus carantina alba iulia