x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O fetiţă româncă a furat bijuterii în valoare de 50.000 de euro în Franţa

O fetiţă româncă a furat bijuterii în valoare de 50.000 de euro în Franţa

de Mediafax    |    19 Ian 2012   •   11:28
O fetiţă româncă a furat bijuterii în valoare de 50.000 de euro în Franţa

O fetita romanca in varsta de zece ani a fost retinuta sambata de jandarmi in Beaucouzé, in vestul Frantei, dupa furtul unor bijuterii cu o valoare de aproximativ 50.000 de euro, informeaza MEDIAFAX, care citeaza Le Courrier de l'Ouest.

Ulterior, fetita a fugit din caminul in care a fost plasata.

Ancheta desfasurata de politie si jandarmerie a aratat ca ea ar fi implicata in alte opt furturi similare, comise in Avrillé cu doua zile inainte.

Comandantul politiei franceze a afirmat miercuri ca strainii sunt implicati in "20 la suta din infractiunile comise in Franta", in timp ce Guvernul tocmai a atribuit cresterea numarului de furturi "raidurilor" infractorilor veniti din Europa de Est.

In cadrul unei prezentari, marti, a bilantului delincventei in Franta, ministrul de Interne Claude Guéant a subliniat "cresterea numarului de furturi din locuinte cu 16 la suta", o tendinta remarcata in ultimii doi ani. Aceasta crestere a fost generata de "raidurile desfasurate de persoanele originare din Europa Centrala si de Est", a declarat el.

Recent, Guéant, foarte criticat de opozitie, care il acuza ca intra pe terenul extremei drepte, a afirmat ca rata delincventei in randul populatiei straine din Franta este "de doua ori mai mare" decat cel al delincventei generale.

In octombrie, el a criticat "infractiunile comise de romani", in special copii. Anterior, el a lansat o vasta ofensiva impotriva "delincventei romanesti" la Paris, afirmand ca 10 la suta dintre persoanele care ajung in tribunalele pariziene sunt de nationalitate romana si ca jumatate dintre romanii arestati sunt minori.

×
Subiecte în articol: politie bijuterii furt