x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O grenadă şi mai multe cartuşe au fost descoperite în trenul internaţional Bucureşti-Viena

O grenadă şi mai multe cartuşe au fost descoperite în trenul internaţional Bucureşti-Viena

09 Feb 2009   •   00:00

O grenadă şi mai multe cartuşe au fost descoperite, luni dimineaţă, în trenul internaţional Bucureşti-Viena, care a fost oprit la un control de rutină la ieşirea din ţară, prin Punctul de Trecere a Frontierei Curtici.



Trenul internaţional 346 "Dacia", care circula pe ruta Bucureşti - Viena, a fost oprit, în noaptea de duminică spre luni, la ora 02.54, de către poliţiştii de frontieră în staţia Curtici, pentru control, se arată într-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

Verificările au durat cinci ore, trenul plecând din gara Curtici în jurul orei 8.05, precizează Ministerul Transporturilor.

Şeful IJPF Arad, Ioan Handra, a declarat corespondentului MEDIAFAX că au fost găsite o grenadă, opt cartuşe de calibrul 7,62 milimetri, două cartuşe de calibrul 7,65 milimetri, precum şi un toc din piele pentru pistol Carpaţi.

"Muniţia era învelită în folie de aluminiu şi ascunsă în toaleta unui vagon, în bazinul cu apă, din perete. Nu avem suspecţi, muniţia a fost reţinută şi se continuă cercetările", a declarat Ioan Handra.

Surse din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Arad declarau că poliţiştii de frontieră au descoperit o grenadă şi zece cartuşe în plafonul toaletei dintr-un vagon al trenului care urma să meargă la Budapesta, de unde avea ca destinaţie Viena.
Mediafax

×
Subiecte în articol: observator