x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O ieşeancă de 28 de ani, printre cele mai TALENTATE FEMEI din LUME! Cu ce impresionează tânăra (VIDEO)

O ieşeancă de 28 de ani, printre cele mai TALENTATE FEMEI din LUME! Cu ce impresionează tânăra (VIDEO)

26 Sep 2013   •   10:15
O ieşeancă de 28 de ani, printre cele mai TALENTATE FEMEI din LUME! Cu ce impresionează tânăra (VIDEO)

Alexandra Dariescu, o pianistă în vârstă de 28 de ani, a fost nominalizată alături de femei care excelează în diverse domenii la premiul "The Women of the Future Awards", o prestigioasă competiție britanică.

Românca a absolvit Colegiul Național de Artă “Octav Băncilă” din Iași, a cântat la pian pe scena de la Royal Albert Hall, alături de Filarmonica Regală din Londra, iar prestația sa a fost mai apoi lăudată de toate publicațiile din lume. BBC Music Magazin a numit-o "stea în devenire", iar cotidianul The Independent i-a dedicat în paginile sale un material amplu.

“Mama este profesor şi m-a încurajat de la şapte ani. I-a plăcut muzica clasică şi a vrut ceva deosebit pentru copilul ei. Însă ca să reuşeşti trebuie să iubeşti ceea ce faci, trebuie foarte multă seriozitate. Muncă multă, perseverenţă, niciodată să nu te laşi bătut. Trebuie să te bucuri de puritatea şi de adevărul din muzică”, a declarat Alexandra într-un interviu acordat Jurnalului Naţional.
 
Apoi a mers la Londra şi a făcut masteratul la Guildhall School of Music. A urmat un premiu în Elveţia, după care tot succesul a venit de la sine. A avut de atunci concerte în întreaga lume, fiind apreciată în termeni de superlativ.

"Cred că talentul adevărat şi munca pe care o depui, ceea ce ai tu în cap şi în inimă nimeni nu îţi poate lua. Şi chiar dacă succesul sau recunoaşterea nu vin acum, vor veni la momentul potrivit. Nu contează dacă eşti dintr-un mediu sărac - dacă munceşti şi eşti talentat reuşeşti!", mai spunea Alexandra în urmă cu câteva luni.

De-a lungul ultimilor ani, tanara a fost laureata cu mai multe distinctii prestigioase.

A câstigat Premiul Verbier CUBS la Festivalul Academiei Verbier în Elvetia (2008), Premiul Guildhall Wigmore si premiul Ambasadorului Român pentru contributia extraordinara la promovarea imaginii României în Regatul Unit al Marii Britanii.

Citeşte şi Alexandra Dariescu, regina pianului din România. A cântat cu dirijorul de la ceremonia nunţii prinţului William

Noua Clara Haskil a României “cucereşte” pianistic Regatul britanic

×