x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UPDATE. Nouă marinari salvați de pe nava care s-a scufundat în Marea Neagră au ajuns în Portul Constanța

UPDATE. Nouă marinari salvați de pe nava care s-a scufundat în Marea Neagră au ajuns în Portul Constanța

12 Mar 2021   •   10:03
UPDATE. Nouă marinari salvați de pe nava care s-a scufundat în Marea Neagră au ajuns în Portul Constanța
Sursa foto: observator.tv

O navă rusească, cu 13 marinari la bord, s-a scufundat, joi, în Marea Neagră. Un echipaj românesc a intervenit pentru salvarea marinarilor. Zece persoane au fost salvate, două au murit, iar una este în continuare căutată. 

UPDATE 2. Nouă marinari ucraineni, salvați joi de pe nava care s-a scufundat în Marea Neagră, au fost duși vineri dimineață în Portul Constanța. Doi marinari din echipajul navei au murit, iar unul este în continuare căutat. O altă persoană a fost dusă cu un elicopter la spital.

Nava GSP Falcon, care a participat la operațiunea de salvare, a ajuns vineri dimineață în Portul Constanța. La fața locului au ajuns mai multe echipaje SMURD și ale Serviciului de Ambulanță.

Starea de sănătate a marinarilor este bună.

UPDATE 1. Dintre cele 10 persoane salvate, una este rănită, dar în stare stabilă. Două persoane au murit, iar una este dispărută.

„Nava 'Volgo Balt 179' este scufundată. Echipajul navei este format din 13 persoane, 12 bărbaţi şi o femeie, toţi cetăţeni ucraineni. Cele zece persoane salvate se află în spitalul navei GSP Falcon şi primesc toate îngrijirile necesare. Un membru al echipajului nu a fost găsit până în acest moment. Operaţiunea de salvare continuă", au informat reprezentanţii Grupului Servicii Petroliere (GSP).

După finalizarea operațiunii, persoanele vor fi transportate la dana de pasageri din Portul Constanța.

Nava este sub pavilion Insulele Comore și plecase din portul rusesc Rostov pe Don, cu destinația Constanța.

„La 04:40 dimineaţa, GSP Falcon a recepţionat un mesaj de urgenţă de la nava 'Volgo Balt 179'. Operaţiunea de salvare a început fără întârziere, în condiţii meteo deosebit de dificile, vânt de 50 km/h şi valuri de 4 metri. Ultimul mesaj transmis de 'Volgo Balt 179' a fost de abandon navă", a transmis GSP.

Persoana dispărută în apele Mării Negre este căutată în continuare.

Știre inițială. O navă rusească, cu 13 marinari la bord, s-a scufundat în Marea Neagră, joi, la o distanță de 70 de mile marine de portul Constanța. O navă românească intervine pentru a salva echipajul.

Potrivit Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM), nava Artemis a instituţiei a fost trimisă la faţa locului.

La ora transmiterii acestei știri, zece marinari au fost salvați, unul a murit, iar pentru doi operațiunea de salvarea este în derulare.

Conform ARSVOM, în zona respectivă marea este agitată, având gradul 5-6, valurile fiind de patru metri.

Deocamdată, nu este cunoscută încărcătura navei şi nici unde se deplasa aceasta.

 

 

×
Subiecte în articol: nava scufundata marea neagră