x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O noua avertizare de canicula

O noua avertizare de canicula

de Dana Purgaru    |    28 Iul 2006   •   00:00
O noua avertizare de canicula

Vremea se va mentine caniculara. Pana la 3 august, in cursul dupa-amiezelor, indicele de confort ter-mic temperatura-umezeala (ITU) va depasi local pragul valoric de 80 de unitati, cotat cu cod galben.

Vremea se va mentine caniculara. Pana la 3 august, in cursul dupa-amiezelor, indicele de confort termic temperatura-umezeala (ITU) va depasi local pragul valoric de 80 de unitati, cotat cu cod galben.
In primele zile ale intervalului mentionat, cele mai afectate zone vor fi Campia de Vest si Campia Romana, urmand ca apoi regiunile vizate sa fie cele de campie din estul si sudul tarii.
In aceste zone, la amiaza, temperatura aerului se va situa in jurul valorii de 35 de grade Celsius. Starea de disconfort termic se va mentine si in cursul noptilor.
Specialistii roaga parintii sa-si supravegheze copiii si recomanda populatiei sa innoate numai in locurile special amenajate. Aproape 40 de persoane, dintre care noua copii, au murit in ultima saptamana, dupa ce s-au scaldat in locuri interzise.

IN LUME
Temperaturile mari au pus pe jar la propriu atat Franta, cat si Statele Unite. Nivelul atins a depasit orice record la francezi, provocand moartea a 64 de persoane. Dintre acestea, 40 aveau varste care depaseau 75 de ani. In SUA, statul cel mai afectat de canicula a fost California, unde din cauza caldurii s-au inregistrat peste 81 de decese, informeaza CNN. (Maria Toader)

×
Subiecte în articol: observator