x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O tânără a fost condamnată la închisoare pentru că s-a apropiat de un urs, pentru a-l fotografia

O tânără a fost condamnată la închisoare pentru că s-a apropiat de un urs, pentru a-l fotografia

10 Oct 2021   •   08:33
O tânără a fost condamnată la închisoare pentru că s-a apropiat de un urs, pentru a-l fotografia
Sursa foto: Hepta

O tânără din SUA a fost condamnată la patru zile de închisoare şi o mie de dolari amendă pentru că s-a apropiat prea mult de o ursoaică şi de puii ei, în Parcul Naţional Yellowstone, scrie Le Figaro.

Samantha Dehring a recunoscut că s-a apropiat la mai puţin de 91 de metri de o ursoaica grizzly, pentru a o fotografia.

Tânăra de 25 de ani se afla la Roaring Mountain când au sosit ursoaica şi cei trei pui. Pe măsură ce turiştii prezenţi în zonă s-au întors din drum şi s-au urcat în vehiculele lor, aşa cum li s-a recomandat, Samantha Dehring a continuat să facă poze animalului, iar ursoaica a fugărit-o câţiva metri, în încercarea de a o îndepărta de pui.

„Viaţa sălbatică din Parcul Naţional Yellowstone este cu adevărat sălbatică. Parcul nu este o grădină zoologică unde animalele pot fi observate în siguranţă, de cealaltă parte a unui gard. Abordarea unui urs grizzly cu pui este categoric o prostie. În acest caz, doar întâmplarea face că Dehring este un acuzat şi nu un turist mutilat”, a precizat procurorul Bob Murray.

Regulamentul parcului prevede că este interzisă apropierea la o distanţă mai mică de 23 de metri de animale mari (bizoni, elani, elani etc.) şi de 91 de metri de urşi şi lupi.

(sursa: Mediafax)

×