x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Patru persoane au murit în incendii în ultimele 24 de ore

Patru persoane au murit în incendii în ultimele 24 de ore

de Redacția Jurnalul    |    30 Dec 2022   •   11:20
Patru persoane au murit în incendii în ultimele 24 de ore
Sursa foto: IGSU

Patru persoane au murit în incendiile care au avut loc în țară, au anunțat reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Pompierii din întreaga țară au intervenit joi pentru stingerea a 93 de incendii, majoritatea dintre acestea produse la locuințe. În urma acestor evenimente, patru persoane și-au pierdut viața, în județele Brăila (o victimă), Iași (o victimă) și Mehedinți (două victime).

Joi seara, în localitatea Rudina din județul Mehedinți, pompierii au acționat pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o locuință. Pe timpul intervenției, pompierii au identificat două victime, dintre care o persoană decedată și o alta intoxicată cu fum, aflată în stop cardio-respirator. Aceasta nu a răspuns manevrelor specifice de resuscitare, fiind declarată decedată.

„Este suficient un moment de neatenție pentru ca un incendiu să cuprindă întreaga locuință! Fie evenimentele sunt observate prea târziu, fie oamenii sunt surprinși în somn sau incendiul se dezvoltă mult prea rapid pentru a mai putea face ceva. Important este să nu ajungeți în aceste situații, iar sfatul nostru este să respectați câteva măsuri simple de prevenire a incendiilor”, transmit pompierii.

Astfel, pentru a evita astfel de situații, asigurați-vă că o persoană autorizată va verifica, repara și curăța coşurile de fum cel puţin o dată pe an. O altă măsură foarte importantă constă în stingerea întotdeauna a focului din sobă înainte de culcare, fiind astfel înlăturat pericolul intoxicării cu monoxid de carbon. De asemenea, este interzisă folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte sau cu improvizaţii, precum şi aprinderea focului prin utilizarea lichidelor inflamabile.

Pompierii atrag atenția că orice improvizaţie minoră poate conduce la incidente nedorite.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: incendii victime